Επιβεβαίωση για μικρό SUV από τη Seat

Επιβεβαίωση για μικρό SUV από τη Seat

 Επιβεβαίωση για μικρό SUV από τη Seat

Μετά το μικρό – μεσαίο Ateca που είδαμε πολύ πρόσφατα στη Γενεύη, η Seat ετοιμάζει και ένα μικρότερο SUV για παρουσίαση μέσα στο 2017. 

Όπως αποκάλυψε η ίδια η ισπανική εταιρεία στον εταιρικό της απολογισμό για το 2015, στα επόμενα μοντέλα που προτίθεται να λανσάρει στην αγορά θα περιλαμβάνεται και ένα μικρότερο SUV από το Ateca, που θα είναι ανταγωνιστής των Nissan Junke, Opel Mokka, Ranault Captur και Peugeot 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μικρό SUV της Seat θα παρουσιαστεί το 2017 και θα βασίζεται στο Audi Q2, θα χρησιμοποιεί δηλαδή μια από τις πολλές παραλλαγές της ευέλικτης πλατφόρμας MQB της VW.  Σύμφωνα με στελέχη της ισπανικής εταιρείας το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα διατίθεται με σύστημα τετρακίνησης, για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά και η ανταγωνιστικότητά του ψηλά, ακριβώς όπως και οι γαλλικές αντίστοιχες προτάσεις.

Οι κινητήρες θα είναι οι γνωστοί Euro6 του Group, δηλαδή ο TSi του λίτρου ως βασική μονάδα και από εκεί και πέρα ο 1.4 TSi ως κορυφαίος βενζίνης. Στους diesel θα χρησιμοποιούνται ο τρικύλινδρος 1.4 και ο τετρακύλινδρος 1.6.

Με το νεότευκτο Ateca η ισπανική εταιρεία κάνει τα πρώτα της βήματα στην απίστευτα δυναμική κατηγορία των SUV, που γνωρίζει πρωτόγνωρη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι άργησε, ωστόσο με το δεύτερο αυτό μοντέλο θα βρεθεί σύντομα  να διαθέτει δύο πολύ νέους και ικανούς πιθανότατα εκπροσώπους, στις πιο εμπορικές υπό κατηγορίες, που είναι αυτές των μικρών και μικρών – μεσαίων SUV. 

Best of internet