Αντίπαλο της Χ6 ετοιμάζει η Land Rover

Γιώργος Βαρίνος
Αντίπαλο της Χ6 ετοιμάζει η Land Rover
Με το όνομα Range Rover Sport Coupe η Land Rover ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο SUV με έντονο σπορ χαρακτήρα το 2017.

Με βάση το πλαίσιο αλουμινίου του νέου SUV της Jaguar, του F-Pace, η Land Rover ετοιμάζει ένα νέο SUV το οποίο θα καλύψει το κενό ανάμεσα στα Evoque και Sport στη γκάμα της Range Rover, που αποτελεί το premium μέλος της εταιρείας.

Με μήκος περίπου στα 4,7 μέτρα, το νέο μοντέλο θα έχει ξεκάθαρα σπορ χαρακτήρα και κουπέ αναλογίες στο αμάξωμά του. Από άποψη τιμής θα τίθεται πιο κοντά στην BMW X6, αλλά θα είναι περισσότερο συμπαγές, με αποτέλεσμα σε διαστάσεις να συγκρίνεται με το μικρότερο σπορ SUV της γερμανικής εταιρείας, την X4.

Το σημείο που η coupe εκδοχή του Range Rover Sport θα κάνει την έκπληξη είναι το βάρος, καθώς το ελαφρύ πλαίσιο του F-Pace θα βοηθήσει ώστε αυτό να παραμείνει στο εύρος των 1.800 κιλών, δηλαδή πολύ χαμηλότερα του ανταγωνισμού. Η διάταξη του εσωτερικού θα έχει και αυτή σπορ προσανατολισμό και θα είναι τετραθέσια, με δυνατότητα διαφορετικής διαμόρφωσης πίσω καθίσματος για τρεις επιβάτες στον προαιρετικό εξοπλισμό. Φημολογείται επίσης ότι ειδικά για τις ΗΠΑ θα υπάρξει μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, ενώ σίγουρη θεωρείται η υβριδική.

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν το μοντέλο θα προφέρεται με βασικούς κινητήρες του δίλιτρους τετρακύλινδρους diesel και βενζίνης ή αν θα ξεκινά με τον τρίλιτρο V6 των 340 ίππων.

Image credit: autocar.co.uk

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!