Αυτό είναι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων; (video)

Αυτό είναι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων; (video)

Αυτό είναι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων; (video)

Ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο παρουσίασε η Nissan στην έκθεση της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και θέλει να γίνει η πρόταση του μέλλοντος για τις εντός πόλης διαδρομές! 

Το Nissan NNMC (Nissan New Mobility Concept) είναι ένα πρωτότυπο όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρισμό για την κίνησή του. Μοιάζει σαν τη λύση του μέλλοντος για τη μετακίνησή μας στις μεγαλουπόλεις, αφού οι διαστάσεις του είναι περιορισμένες και μπορεί να ελίσσεται σχεδόν σαν μια μοτοσυκλέτα! Έχει μήκος 2,34 μέτρα, πλάτος 1,24 μ. και ύψος 1,45 μ., με το μεταξόνιό του να ανέρχεται στα 1,69 μ.! 

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 17 ίππους και οι μπαταρίες του μπορούν να κινήσουν το αμάξωμα των 474 κιλών για περίπου 64 χιλιόμετρα, με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 40 χλμ./ώρα και τη φόρτιση να μη ξεπερνάει τις 3,5 ώρες! Στον εξοπλισμό του μάλιστα περιλαμβάνεται και αερόσακος για τον οδηγό, μαζί με ζώνες τεσσάρων σημείων εμπρός και τριών σημείων πίσω. Ένας στόλος με 10 NNMC κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο μιας πειραματικής δοκιμής, μια πόλη με αυξημένο κυκλοφορικό πρόβλημα και ελάχιστες θέσεις για πάρκινγκ. Αυτά τα NNMC διατίθενται προς ενοικίαση με τιμή έξι δολαρίων για μισή ώρα, ή 80 δολαρίων για ολόκληρη την ημέρα (24 ώρες)! 

Nissan New Mobility Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Best of internet