Τα Toyota θα φρενάρουν μόνα τους (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τα Toyota θα φρενάρουν μόνα τους (video)
Η Ιαπωνική εταιρεία θα βάλει στο στάνταρ εξοπλισμό των μοντέλων της το σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης, για την αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης μέσα στην πόλη!

Στις ΗΠΑ από το 2020 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στο στάνταρ εξοπλισμό τους, όμως η Toyota το κάνει αυτό τέσσερα χρόνια νωρίτερα, σε σχεδόν όλη τη γκάμα της. Το σύστημα είναι ήδη διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό και μάλιστα με μικρό κόστος, στο πακέτο Toyota Safety Sense ή το Lexus Safety System+, για την θυγατρική φίρμα της Toyota.

Ο CEO της εταιρείας στις ΗΠΑ, δήλωσε: «Στην Toyota έχουμε δεσμευτεί για τη δημιουργία καλύτερων τρόπων μετακίνησης για όλους. Τα υψηλού επίπεδου συστήματα υποβοήθησης του οδηγού μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από την απλή προστασία των επιβατών σε ένα τρακάρισμα. Μπορούν δηλαδή να βοηθήσουν ώστε η σύγκρουση να μη γίνει ποτέ».

Το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος βασίζεται σε μια κάμερα και ένα ραντάρ που ελέγχουν συνεχώς τι γίνεται εμπρός από το αυτοκίνητο. Αν αυτά ανιχνεύσουν απότομη επιβράδυνση του προπορευόμενου οχήματος ή την ξαφνική εμφάνιση κάποιου πεζού, το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό με οπτικοακουστικά σήματα και αν εκείνος δεν αντιδράσει, αναλαμβάνει το φρενάρισμα του αυτοκινήτου για να αποφύγει ή να περιορίσει τις επιπτώσεις από το τρακάρισμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!