Παραγωγή-ρεκόρ για τη Lamborghini Aventador

Πέτρος Πιτσίνης
Παραγωγή-ρεκόρ για τη Lamborghini Aventador
Η ναυαρχίδα της Lamborghini έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία από άποψης πωλήσεων, καθώς κατάφερε να φτάσει τα 5.000 αντίτυπα!

Η Lamborghini Aventador «έσπασε» το φράγμα των 5.000 πωλήσεων, κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 1.000 αντίτυπα το χρόνο, καθώς έχει λιγότερα από πέντε έτη παρουσίας στην αγορά. Συγκριτικά με την προκάτοχό της, τη Lamborghini Murcielago, την έχει ήδη ξεπεράσει κατά 1.000 περίπου μονάδες, παρά το γεγονός ότι η τελευταία ήταν διαθέσιμη για 10 χρόνια!

H Aventador με τον αριθμό παραγωγής 5.000 είναι μια LP700-4 Roadster, στο χρώμα του κόκκινου που λανσαρίστηκε μαζί με την Aventador LP750-4 SuperVeloce. Έχει μερικές πινελιές από χρυσό για να τονιστεί η ιδιαιτερότητά της, ενώ ο πελάτης που την έχει παραγγείλει βρίσκεται στην Ιταλία.

Όταν η συζήτηση έρχεται προς την αντικαταστάτρια της Aventador, η Lamborghini εμφανίζεται αισιόδοξη και λέει ότι με ένα Facelift και ίσως μια ειδική έκδοση ακόμη, θα καταφέρει να κρατηθεί μερικά χρόνια μέχρι να παρουσιαστεί ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Ο κινητήρας που κινεί τη ναυαρχίδα της Lamborghini είναι ένας ατμοσφαιρικός V12, με απόδοση 700 ίππων ή 750 στην έκδοση SuperVeloce. Για την πρώτη περίπτωση, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!