Έκλεστοουν σε οδηγούς: «Έχετε δίκιο»

Νίκος Τσιώκος
Έκλεστοουν σε οδηγούς: «Έχετε δίκιο»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν απάντησε στην επιστολή της Ένωσης των οδηγών της Formula1 τονίζοντας ότι έχουν δίκιο για την «απαρχαιωμένη και λανθασμένα δομημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

Μετά και τα όσα είδαμε στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula1 (κατατακτήριες... φιάσκο), αλλά και απ' όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ο... κόμπος έφτασε στο χτένι!

Η Ένωση των οδηγών του αθλήματος (Grand Prix Drivers' Association) πέρασε στην... αντεπίθεση και έστειλε επιστολή προς τους ιδιοκτήτες και τους μετόχους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην οποία χαρακτηριζόταν απαρχαιωμένη και λανθασμένα δομημένη η διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον κάτοχο του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών, Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος ουσιαστικά είναι αυτός που κάνει κουμάντο στην F1 και που παραδέχτηκε ότι οι οδηγοί έχουν δίκιο σε ό,τι λένε. Μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει να γίνει ανασχηματισμός στη διοίκηση του σπορ και άπαντες να τα βάλουν όλα κάτω και να σκεφτούν πριν ενεργήσουν.

Αναλυτικά η επιστολή του Έκλεστοουν στην GPDA

Αγαπητοί Κύριοι,

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι η σωστή περιγραφή. Δεν είναι πάντα εύκολο να συμφωνήσω μαζί σας, αλλά έχετε δίκιο που λέτε ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων στο άθλημα είναι απαρχαιωμένη και λανθασμένα δομημένη. Πρέπει, όπως είπατε, να παροτρύνουμε τους ιδιοκτήτες και όλους τους μετόχους της Formula1 για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής τους. Είναι εύκολο να αναλύσουμε τι είναι λάθος, οπότε γιατί να μην σκεφτούμε πριν επανέλθουμε σε αυτό το θέμα.

Τουλάχιστον είναι καλύτερα να σκεφτείτε πριν την επιθυμία σας. Είμαι στη Formula1 για σχεδόν 50 χρονιά με ενεργό ρόλο και άλλα 18 που εμπλέκομαι με κάποιο τρόπο. Λέτε ότι κάθε ατομικές ενέργειες γίνονται με πολύ καλούς σκοπούς. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι τυπογραφικό λάθος. Αν όχι, πρέπει να διαβαστεί το «με πολύ καλούς σκοπούς».

Τις καλύτερες ευχές,

Μπέρνι

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!