Πόσο είναι το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσο είναι το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο; (video)
Ενας Σουηδός οδηγός αγώνων ξεπερνά τα όρια της φυσικής στον πάγο και πιάνει ταχύτητες επιπέδου…ασφάλτινης πίστας στο τιμόνι ενός αμερικανικού Muscle Car 707 ίππων!

Κανένας δεν θα γνώριζε το σουηδικό χωριουδάκι Arsunda, αν δεν διοργανωνόταν εκεί μία φορά τον χρόνο το διήμερο ταχύτητας Speed Weekend. Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή εκδήλωση, καθώς τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν, καλούνται να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο κάτασπρο αρκτικό περιβάλλον.

Εχοντας λοιπόν στο μυαλό μας το χάος, που προκαλείται, όταν χιονίζει και πιάνουν πάγο οι δρόμοι, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία το κατόρθωμα ενός Σουηδού οδηγού αγώνων και μίας Dodge Challenger SRT Hellcat. Ο Αlx Danielsson (όντως ονομάζεται Alx και όχι Alex) κατάφερε και έσπασε με το αμερικανικό Muscle Car των 707 ίππων το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο, πετυχαίνοντας 261 χλμ./ώρα μέση ταχύτητα για μία απόσταση ενός χιλιομέτρου. Μάλιστα η μέγιστη ταχύτητα του λευκού μοντέλου με τον… διαβολικό αριθμό συμμετοχής 666 έφτασε κάποιες στιγμές τα 274 χλμ./ώρα!

Το αυτοκίνητο φορούσε βέβαια καρφιά στα χειμωνιάτικα ελαστικά του, ενώ οι εικόνες από την εσωτερική κάμερα δείχνουν τον Σουηδό οδηγό, να πραγματοποιεί συνεχώς απαλές διορθώσεις με το τιμόνι, για να μην γλιστρήσει από την ευθεία και αρχίσει τις πιρουέτες στους πάγους. Ο Danielsson κάνει το ρεκόρ να φαίνεται πανεύκολο, όποιος όμως έχει οδηγήσει σε πάγο, γνωρίζει τι ικανότητες απαιτούνται για να ελέγξεις 707 άλογα κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!