Ποιο ιστορικό Γκραν Πρι κινδυνεύει;

Ποιο ιστορικό Γκραν Πρι κινδυνεύει;

Ποιο ιστορικό Γκραν Πρι κινδυνεύει;

Ενας από τους πιο λατρεμένους αγώνες της Formula 1 κινδυνεύει να μείνει εκτός…νυμφώνος, καθώς οι πληροφορίες για το μέλλον του είναι αντιφατικές.

Το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας ‘’Il Fatto Quotidiano’’ την προηγούμενη Τρίτη είχε προκαλέσει σοκ στους φίλους της Formula 1, καθώς σύμφωνα με αυτό είχαν «αποτύχει οριστικά» οι διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση του Γκραν Πρι της Μόντσα. Η αποτυχία οφειλόταν στις απαιτήσεις του Μπέρνι Έκλεστοουν, που ανέρχονταν σε 25 εκατομμύρια ευρώ για την παραμονή της Μόντσα στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Οι απαιτήσεις του 85χρονου Βρετανού είχαν μάλιστα προκαλέσει την αντίδραση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, που είχε προειδοποιήσει δημόσια τον Έκλεστοουν λέγοντας χαρακτηριστικά «κάτω τα χέρια από τη Μόντσα».
Φαίνεται πάντως, ότι το ναυάγιο δεν είναι οριστικό και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαχειριστών του φημισμένου Autodromo Nazionale Monza και της εταιρείας του Μπέρνι Έκλεστοουν.
Ο Βρετανός δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος, ότι το Γκραν Πρι Ιταλίας θα συνεχίσει να διοργανώνεται στη Μόντσα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο 85χρονος Βρετανός στην ιταλική ‘’Gazzetta dello Sport’’, «είμαι σίγουρος, ότι στο τέλος θα καταλήξουμε σε μία θετική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».
Ο αγώνας της Μόντσα περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό καλεντάρι από το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1950 με μόνη εξαίρεση το 1980, ενώ η συγκεκριμένη πίστα ανήκει στις γρηγορότερες και απαιτητικότερες του αθλήματος. Επόμενο λοιπόν, να θέλουν όλες οι πλευρές τη συνέχισή του.

Best of internet