Fast & Furious η Jaguar F-Type SVR (video)

Γιώργος Βαρίνος
Fast & Furious η Jaguar F-Type SVR (video)
Δείτε το πιο γρήγορο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας να πιάνει 325 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα με τη Μισέλ Ροντρίγκεζ στο τιμόνι.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς των ταινιών Fast & Furious Μισέλ Ροντρίγκεζ έζησε την καταπληκτική εμπειρία της ταχύτητας των 325 χλμ./ώρα, πίσω από το τιμόνι της πιο γρήγορης Jaguar που έχει ποτέ κατασκευαστεί, της F-Type SVR. Ενθουσιασμένη από το γεγονός, δήλωσε ότι ήταν η μεγαλύτερη ταχύτητα με την οποία έχει ποτέ τρέξει με αυτοκίνητο και κάτι που θα της μείνει αξέχαστο.

Το εγχείρημα, στο πλαίσιο του λανσαρίσματος του μοντέλου στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε σε μια κλειστή στην κυκλοφορία ευθεία στην έρημο της Νεβάδα. Εκεί, χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, η Ροντρίγκεζ, παρουσία του επίσημου δοκιμαστή της μάρκας, απλά κράτησε το αυτοκίνητο στην ευθεία και άφησε τον V8 κινητήρα με τους 575 ίππους να κάνει τα υπόλοιπα.

Η νέα έκδοση της F-Type έχει εξελιχτεί από το τμήμα Special Vehicle Operations της Jaguar και είναι η πιο ελαφριά και πιο ισχυρή της γκάμας, ενώ διατίθεται και με το cabrio αμάξωμα. Ο ισχυρός κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Για την επιτάχυνση της coupe από 0-100 χλμ./ώρα αρκούν 3,7 δευτερόλεπτα. Μακάρι να είχαμε την τύχη της Ροντρίγκεζ…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!