Νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα από τη VW;

Πέτρος Πιτσίνης
Νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα από τη VW;
Μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής του Volkswagen Phaeton το οποίο ήταν το κορυφαίο σεντάν της φίρμας, δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί από μια ηλεκτροκίνητη πρόταση.

Η μέτρια εμπορική πορεία της ναυαρχίδας της Volkswagen που άκουγε στο όνομα Phaeton, οδηγεί την εταιρεία -σύμφωνα με το γερμανικό AutoBild- σε σκέψεις για την αντικατάστασή του από ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα λεγόμενα ενός σημαντικού στελέχους της εταιρείας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Phaeton είναι και θα παραμείνει ένα σημαντικό πρότζεκτ για τη Volkswagen».

Η επόμενη κορυφαία πρόταση της εταιρείας λοιπόν δεν αποκλείεται να είναι αμιγώς ηλεκτρική και να βασίζεται σε άλλα μοντέλα του ομίλου, όπως η Porsche Mission E ή το Audi Q6, που αναμένονται στα ερχόμενα χρόνια. Να υπενθυμίσουμε ότι το VW Phaeton εγκατέλειψε πρόσφατα την παραγωγή, με το τελευταίο αντίτυπο να βγαίνει από το εργοστάσιο της Δρέσδης στις 18 Μαρτίου. Το τελευταίο θα γίνει εκθεσιακός χώρος και οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε αυτό, θα απορροφηθούν σε άλλες μονάδες παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!