Έρχεται με... φόρα το Ford GT

Πέτρος Πιτσίνης
Έρχεται με... φόρα το Ford GT
Το κορυφαίο Supercar της Ford καταφέρνει να μαγνητίζει τα βλέμματα όπου και αν βρίσκεται, με την έκθεση της Νέας Υόρκης να μην αποτελεί εξαίρεση!

Λίγο πριν περάσει στην παραγωγή, το νέο Ford GT εμφανίστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης, τραβώντας τα βλέμματα επάνω του. Το Supercar της Ford έρχεται για να καθίσει στην ανώτατη θέση της σπορ γκάμας της, η οποία αποτελείται από τα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS και τη νέα Mustang.

Κάτω από το καπό του GT βρίσκεται ένας V6 κινητήρας που ανήκει στην οικογένεια EcoBoost, με 3.5 λίτρα κυβισμού και περισσότερα από 600 άλογα απόδοση. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς, με το σύνολο κυριολεκτικά να το «απογειώνει»! Το τυπικό 0-100 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωσή του, όμως χάρη στα ενεργά αεροδυναμικά του βοηθήματα, καταφέρνει να είναι σταθερό όσο τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν.

Η παραγωγή του κορυφαίου Ford θα γίνεται στο Οντάριο του Καναδά, με την τιμή του να αγγίζει αυτή της Lamborghini Aventador! Συγκριτικά με την τελευταία όμως, το GT έχει να επιδείξει και ένα συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς η παραγωγή του δεν θα ξεπερνά τα 250 αντίτυπα ετησίως.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!