«Παράδεισος» των κάμπριο η Νέα Υόρκη

Πέτρος Πιτσίνης
«Παράδεισος» των κάμπριο η Νέα Υόρκη
Στην έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην αμερικανική πόλη γίνεται κυριολεκτικά... παρέλαση από νέα ανοιχτά μοντέλα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η νέα Chevrolet Camaro ZL1.

Μετά από πολλά μοντέλα που «έχασαν» την οροφή τους στην έκθεση της Νέας Υόρκης, ήρθε η ώρα να δούμε και την κάμπριο έκδοση της νέας Chevrolet Camaro ZL1. Το αμερικανικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων διατηρεί τον κινητήρα της «κλειστής» έκδοσης, δηλαδή κινείται από ένα V8 μοτέρ χωρητικότητας 6.2 λίτρων, το οποίο χρησιμοποιεί κομπρέσσορα και αποδίδει 649 ίππους, με 868 Nm ροπή.

Ακολουθώντας και πάλι το κουπέ, μπορεί να εφοδιαστεί προαιρετικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο της GM που μετρά 10(!) σχέσεις, ενώ η στάνταρ επιλογή είναι ένα μηχανικό σασμάν έξι ταχυτήτων. Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, έχει «μικρές κατασκευαστικές αλλαγές» στο σασί από το κουπέ, ενώ έχει πολλά συστήματα που υπόσχονται κορυφαία οδική συμπεριφορά. Από αυτά κρατήστε τα πιο σημαντικά, δηλαδή το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το Launch Control και Drive Mode Selector. Τέλος, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών «φιλοξενούν» φρένα που προέρχονται από τη Brembo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!