Πρόκληση το Μπαχρέιν για το Astra TCR

Γιώργος Βαρίνος
Πρόκληση το Μπαχρέιν για το Astra TCR
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η πολύ γρήγορη πίστα του Μπαχρέιν θα αποτελέσουν τις πρώτες μεγάλες προκλήσεις στο αγωνιστικό ντεμπούτο του Opel Astra.

Ο πρώτος γύρος του TCR International στο Μπαχρέιν στις 2 και 3 Απριλίου θα σηματοδοτήσει όχι μόνο την έναρξη της δεύτερης αγωνιστικής σεζόν του θεσμού, αλλά και το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία αυτοκινήτων τουρισμού της Opel. Τα δύο νέα Astra TCR της ιταλικής Ομάδας Target Competition, θα συμμετέχουν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με οδηγούς τον 38χρονο Ιταλό βετεράνος Αντρέ Μπελίτσι και τον 19χρονο Ισπανό Γιόρντι Οριόλα.

Λόγω των ειδικών εξωτερικών συνθηκών που επικρατούν στο Bahrain International Circuit, καθώς βρίσκεται στη μέση της ερήμου, η Target Team θα ολοκληρώσει μία ακόμα σημαντική δοκιμή. Οι αναμενόμενες θερμοκρασίες των 40C και πλέον αντιπροσωπεύουν μία σημαντική πρόκληση για το σύστημα ψύξης του κινητήρα, τον υπερσυμπιεστή, το κιβώτιο και τα φρένα. Η φθορά των ελαστικών θα είναι επίσης μείζον θέμα στη ζέστη της ερήμου. Το Bahrain International Circuit μήκους 5.412 χλμ. αποτελείται από έξι αριστερές και οκτώ δεξιές στροφές με τέσσερις ευθείες, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι αυτή της εκκίνησης/τερματισμού (1,1 χλμ.).

Το τεχνικό προσωπικό του τμήματος Opel Motorsport και της Target Competition σημείωσαν μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τις ρυθμίσεις της ανάρτησης του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών στο ισπανικό σιρκουί της Βαλένθια. Ο νικητής του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού το 1993, Νικόλα Λαρίνι, δήλωσε ότι το Astra TCR “έχει πολύ καλή συμπεριφορά ”. Ο πρώην πιλότος της Formula 1 ήταν υπεύθυνος για τις δοκιμές των αυτοκινήτων TCR όλων των κατασκευαστών, για να δημιουργηθεί η βάση της «Ισορροπίας Επιδόσεων» - “Balance of Performance” (BoP).

Η BoP χρησιμοποιεί τις βασικές παραμέτρους βάρους και απόδοσης κινητήρα για τη δημιουργία ισορροπημένων προτάσεων και επομένως προσφέρει σε όλους τους κατασκευαστές την ευκαιρία να κατεβάσουν ένα ανταγωνιστικό ΤCR αυτοκίνητο. Οι ίσες ευκαιρίες είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του TCR (Touring Car Racer) το οποίο εξελίχθηκε για πεντάθυρα συμπαγή μοντέλα με μέγιστο κυβισμό έως 2.000 κυβ. εκ. Τρεις αγώνες του διεθνούς θεσμού, συμπεριλαμβανομένου του γύρου του Μπαχρέιν θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης GP της F1. Κάθε γύρος του TCR περιλαμβάνει δύο αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!