Το MX-5 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016»

Το MX-5 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016»

Το MX-5 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016»

Το Mazda ΜΧ-5 είναι το πρώτο στην ιστορία του θεσμού «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» που κατακτά επίσης και το βραβείο σχεδίασης.

Η τέταρτη γενιά του εμβληματικού Mazda MX-5 κατέκτησε τόσο το βραβείο «2016 World Car of the Year» (WCOTY) όσο και το «World Car Design of the Year» ταυτόχρονα, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένα άλλο μοντέλο στην ιστορία του θεσμού.  Είναι δε το δεύτερο Mazda που διακρίνεται με το βραβείο COTY, μετά το Mazda 2 το 2008.

Ο θεσμός για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς ξεκίνησε το 2004 από μια διεθνή ομάδα δημοσιογράφων αυτοκινήτου και η κριτική επιτροπή φέτος αποτελείτο από 73 δημοσιογράφους που εκπροσωπούν 23 διαφορετικές χώρες. To MX-5 κατέκτησε την πρώτη θέση έχοντας απέναντί του πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, όπως τα Audi A4 Sedan / Avant και τη Mercedes-Benz GLC. Επίσης, για το βραβείο σχεδίασης είχε να αντιμετωπίσει ως φιναλίστ την Jaguar XE και το ομογάλακτο Mazda CX-3.Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά της διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη σήμερα.

Το νέο MX-5 έχει κερδίσει πάνω από 30 βραβεία μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου αυτού για το  Ιαπωνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2015/2016 και του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKCOTY). Μάλιστα η βράβευση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε καλύτερο χρόνο, καθώς στην ίδια έκθεση κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της η νέα έκδοση του μοντέλου με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, το MX-5 RF. 

Best of internet