Δεν προλαβαίνει να φτιάχνει Qashqai η Nissan

Δεν προλαβαίνει να φτιάχνει Qashqai η Nissan

Το Qashqai πουλάει «σα ζεστό ψωμί» στην Ευρώπη και η Nissan αναγκάζεται να προσθέσει νέα γραμμή παραγωγής για να καλύψει τη ζήτηση.

Δεν προλαβαίνει να φτιάχνει Qashqai η Nissan

Το μικρομεσαίο crossover της Nissan, από την πρώτη γενιά του ακόμα, αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλές και το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα όμως, η κατηγορία των SUV γνωρίζει πρωτόγνωρη αύξηση στη γηραιά ήπειρο και μαζί με αυτή, η ακόμα πιο πετυχημένη δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai.

Η ζήτηση αυξάνεται με τέτοιους ρυθμούς, που Nissan  σημειώνει ρεκόρ στον όγκο παραγωγής, με  300.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, στη πρώτη γραμμή των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της στο Σάντερλαντ της Βρετανίας. Το οποίο λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα 24 ωρών και με ρυθμό κατασκευής  ενός Qashqai κάθε λεπτό.

Αυτό ωστόσο δεν αρκεί να καλύψει τη ζήτηση και έτσι  η Nissan ετοιμάζει και δεύτερη γραμμή παραγωγής για το μοντέλο στο ίδιο εργοστάσιο,  με μια επένδυση ύψους 29 εκ. €, προκειμένου να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση  σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα πρώτα Qashqai θα βγουν από την  νέα γραμμή παραγωγής  πριν από το τέλος του 2016, ενόψει της επόμενης φάσης ανάπτυξης του μοντέλου για το 2017, όπου θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο της  Nissan στην Ευρώπη που θα διαθέτει  τεχνολογία  αυτόνομης οδήγησης.

Για την ιστορία, το crossover της Nissan ξεπέρασε πρόσφατα το ρεκόρ παραγωγής που κατείχε το Micra, με 2.368.704 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα το Qashqai με 2.368.705 αυτοκίνητα να έχουν αφήσει τη γραμμή παραγωγής, κατάφερε να υπερκεράσει  το δημοφιλές Micra σε λιγότερο από μια δεκαετία.  Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα άλλο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ξεπεράσει σε παραγωγή τα 2 εκατομμύρια μονάδες, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Best of internet