Αποκάλυψη για το μεσαίο Genesis (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αποκάλυψη για το μεσαίο Genesis (video)
Με το πρωτότυπο New York Concept, η μάρκα κύρους της Hyundai, η Genesis, αποκάλυψε το μελλοντικό ανταγωνιστή των μεσαίων γερμανικών μοντέλων.

Με ένα άκρως ενδιαφέρον από αισθητική άποψη πρωτότυπο μοντέλο, το New York Concept, η Genesis έκανε αισθητή την παρουσία της στη διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης. Το νέο μοντέλο που αποτελεί σπουδή πάνω σε ένα μελλοντικό μεσαίο αυτοκίνητο κύρους, είναι ταυτόχρονα και η υλοποίηση της απόφασης της εταιρείας να ανταγωνιστεί τους Γερμανούς κατασκευαστές κύρους στο πιο εμπορικό πεδίο της δραστηριότητάς τους. Εκεί δηλαδή που σήμερα βρίσκονται μοντέλα όπως η BMW 3, η Mercedes C Class και το Audi A4.

Ακριβώς όπως και οι Ιάπωνες κατασκευαστές πολλά χρόνια πριν, έτσι και η κορεατική Hyundai δημιούργησε τη Genesis, μια εντελώς νέα μάρκα που δεν «κουβαλά» το υποτιμητικό βάρος του μαζικού κατασκευαστή, για να απευθυνθεί στα ανώτερα οικονομικά στρώματα αγοραστών. Στο πλαίσιο αυτό, το New York Concept δεν μοιάζει με κανένα Hyundai, αντίθετα δανείζεται στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Genesis που παρουσιάστηκαν στο τέλος του 2015 και στις αρχές του 2016, τα G90 και G80. Το πρωτότυπο New York έχει υιοθετήσει μια μεγάλα τραπεζοειδή μάσκα, έντονες ακμές κατά μήκος του αμαξώματος και πολύ στενά και φαρδιά φωτιστικά σώματα, που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του. Εσωτερικά, βλέπουμε μια υλοποίηση περίπου στις αρχές του iCockpit της Peugeot, όπου ο πλήρως ψηφιακό πίνακας οργάνων και η οθόνη του συστήματος infotainment αποτελούν μια ενιαία επιφάνεια 21 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό με το μικρό σε διάμετρο τιμόνι να βρίσκεται από κάτω.

Μηχανολογικά το New York Concept υλοποιείται με βάση μια υβριδική μονάδα κίνησης που έχει ως βασικό της στοιχείο ένα τετρακύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης 2.0 λίτρων και υποβοηθείται από έναν ηλεκτρικό, που μαζί αποδίδουν ισχύ 245 ίππων και ροπή 353 Nm. Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα κιβώτιο 8 σχέσεων. Περισσότερα στοιχεία μπορεί να μην δίνει η Genesis σύμφωνα όμως με το ήδη δημοσιευμένο πλάνο των μελλοντικών της μοντέλων το New York Concept δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί και στην εμπορική του μορφή με το όνομα G70, ενώ σύντομα αναμένεται και ένα SUV που θεωρείται πλέον απαραίτητο στη γκάμα κάθε κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!