Προς συμβιβαστική λύση για τις κατατακτήριες

Γιώργος Βαρίνος
Προς συμβιβαστική λύση για τις κατατακτήριες
Το νέο φορμάτ των κατατακτήριων δοκιμών στην F1 που αποδείχτηκε στην πράξη προβληματικό δεν είναι απαραίτητο να καταργηθεί, λένε τώρα οι αρχές του σπορ.

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, έγινε σαφές ότι τουλάχιστον κατά το διάστημα της 3ης περιόδου το νέο σύστημα είχε πρόβλημα. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων έπνεαν μένεα εναντίον των νέων κανονισμών και ζήτησαν, σε συνάντηση που είχαν την Κυριακή πριν τον αγώνα, να επανέλθει περσινό σύστημα κατατακτήριων δοκιμών στο δεύτερο αγώνα, στο Μπαχρέιν, ώσπου να ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαβούλευση όλων των μερών και να κατατεθούν προτάσεις βελτίωσης.

Μετά τον αγώνα ωστόσο, υπήρξαν ενστάσεις σε αυτή την πρόταση τόσο από εκπροσώπους ομάδων (Force India), όσο και από την Pirelli, καθώς δήλωσαν ότι δεν έχουν πειστεί ότι το νέο σύστημα είναι προβληματικό στην ολότητά του και τάχθηκαν υπέρ διορθωτικών κινήσεων.

Φυσικά καμία πρόταση δεν μπορεί να γίνει κανονισμός της F1 χωρίς την έγκριση της FIA. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχή του σπορ, η οποία θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες, προσανατολίζεται σε μια «υβριδική» λύση για να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει. Το πιο πιθανό σενάριο για το Μπαχρέιν λοιπόν είναι να παραμείνει το νέο φορμάτ των δύο πρώτων περιόδων των κατατακτήριων δοκιμών και να επανέλθει στην περσινή του μορφή το τρίτο, ώστε να μην παρατηρηθεί εκ νέου το φαινόμενο στα τελευταία λεπτά να μην βρίσκεται κανένα σχεδόν αυτοκίνητο στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!