Χαάς: «Η επιτυχία στη Formula1 μας πήρε πέντε χρόνια στο NASCAR»

Νίκος Τσιώκος
Χαάς: «Η επιτυχία στη Formula1 μας πήρε πέντε χρόνια στο NASCAR»
Ο Τζιν Χάας ήταν πανευτυχής για την έκτη θέση στην Αυστραλία στο ντεμπούτο της ομάδας του στη Formula1 τονίζοντας ότι η εν λόγω επιτυχία πήρε πέντε χρόνια για να έρθει στο NASCAR.

Ντεμπούτο με βαθμούς για τη Haas στη Formula1, αφού ο Ρομάν Γκροζάν έφερε την έκτη θέση, γεγονός που μόνο ικανοποίηση θα μπορούσε να σκορπίσει στην αμερικανική ομάδα. Έτσι, ο Τζιν Χαάς ήταν πανευτυχής για το αποτέλεσμα και τόνισε ότι χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να έρθει ανάλογη επιτυχία στο πρωτάθλημα NASCAR, όπου η ομάδα του συμμετέχει από το 2003.

«Ξοδέψαμε πολλά χρόνια στο NASCAR και ποτέ τίποτα δεν ήταν τέλειο. Οδηγήσαμε την κούρσα για μερικούς γύρους, αλλά αυτό ήταν το καλύτερό ματς. Αυτό που κάναμε σήμερα (σ.σ.: την Κυριακή) μας πήρε πέντε χρόνια στο NASCAR. Πρέπει να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους, τον καλύτερο εξοπλισμό και έτσι μπορείς να κερδίσεις.

Είναι μία φόρμουλα που μάθαμε με τον σκληρό τρόπο και τώρα προσπαθούμε να την επαναλάβουμε. Δε νομίζω ότι είχαμε πολλές προσδοκίες για τη σεζόν και θα μπορούσε να είναι δύσκολη. Ειλικρινά, ένας αγώνας δεν ορίζει μία σεζόν. Η ομάδα είναι καλή και τα παιδιά δουλεύουν καλά μαζί. Υπήρχαν πολλά να μάθουμε για το πώς να επικοινωνούμε, όμως είχαμε μεγάλη αντιξοότητα και δούλεψαν μαζί.

Είχαν καλά αποτελέσματα και θα νιώθουν αισιόδοξοι, όταν θα πάνε στον επόμενο αγώνα. Αυτό θα έχει μεγάλα ωφέλη. Από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον οδηγό, τους μηχανικούς και τους ανθρώπους που βάζουν όλα τα κομμάτια μαζί, όλοι είναι σημαντικοί. Ο Γκροζάν τα κατάφερε σήμερα, τους έκανε να νιώσουν ομάδα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των Αμερικανών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!