Το Audi R8 «ανοίγει» στη Νέα Υόρκη (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το Audi R8 «ανοίγει» στη Νέα Υόρκη (video)
Το κορυφαίο μοντέλο της Audi μπορεί να «χάνει» την οροφή του αλλά κερδίζει σε γοητεία, με την επίσημη παρουσίασή του να γίνεται στις ΗΠΑ.

Η επίσημη αποκάλυψη της ανοιχτής έκδοσης του Audi R8 έγινε σήμερα στην έκθεση της Νέας Υόρκης, ωστόσο γνωρίζαμε την τελική μορφή του μοντέλου αρκετό καιρό πριν, αφού ο φωτογραφικός φακός το απαθανάτισε χωρίς ίχνος καμουφλάζ σε δημόσιο δρόμο.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίησή του συγκριτικά με το κουπέ είναι στους διαθέσιμους κινητήρες, καθώς δεν διατίθεται τελικά η δυνατότερη πρόταση με τους 610 ίππους. Ο 5.2 FSi με τους δέκα κυλίνδρους σε διάταξη V προσφέρεται αποκλειστικά στην «μικρή» του έκδοση με τα 540 άλογα και τα 540 Nm ροπής, νούμερα ικανά για να εκτοξεύουν το R8 σε κάθε περίπτωση. Ενδεικτικά, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να ορίζεται στα 318 χλμ./ώρα! Η κίνηση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του γνωστού κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με τις επτά σχέσεις.

Η μαλακή οροφή που εφοδιάζεται το μοντέλο χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει, με την διαδικασία αναδίπλωσης να μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και εν κινήσει, σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi, δήλωσε: «Με απίστευτη απόκριση στο γκάζι, γρήγορο ανέβασμα σ.α.λ. και φανταστικό ήχο, ο 5.2 FSi στο ανοιχτό R8 μεταφέρει ανόθευτο συναίσθημα. Συγκριτικά με το κουπέ, ο ήχος του κινητήρα είναι μια ακόμη πιο έντονη εμπειρία». Αν συγκριθεί με την προηγούμενη γενιά, το νέο R8 Spyder έχει κερδίσει παραπάνω από 50% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, σύμφωνα πάντα με την Audi. Το πλαίσιο του παρμπρίζ, οι εμπρός κολόνες και πολλά σημεία του σασί έχουν ενισχυθεί κατάλληλα, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.612 κιλά «στεγνό», 113 λιγότερα από τον προκάτοχό του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!