Αυτή είναι η κορυφαία Mercedes C-Class Cabriolet (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή είναι η κορυφαία Mercedes C-Class Cabriolet (video)
Η Mercedes-AMG παρουσίασε την πιο ισχυρή έκδοση της νέας ανοιχτής C-Class σε δύο παραλλαγές ιπποδυνάμεων, δηλαδή με 476 και 510 ίππους!

H Mercedes-AMG C63 Cabriolet αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, με αρκετές αλλαγές από τις «συμβατικές» εκδόσεις της ανοιχτής C-Class. Με πιο επιθετικό body kit, μεγαλύτερους τροχούς και περισσότερες εισαγωγές αέρα, δεν θα δυσκολευτεί κανείς να καταλάβει ότι πρόκειται για μια AMG.

Για την κίνησή της χρησιμοποιεί τον γνωστό V8 με τα δύο τούρμπο, που αποδίδει 476 ίππους στην περίπτωση της C63 AMG και 510 στην αντίστοιχη της C63 AMG S. Η τελευταία ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα. Η «μικρή» έκδοση των 476 αλόγων απαιτεί για την ίδια διαδικασία επιτάχυνσης (0-100 χλμ./ώρα) 4,1 δευτερόλεπτα, όμως ο ηλεκτρονικός περιοριστής της ταχύτητας επεμβαίνει στα 250 χλμ./ώρα. Τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση το σπορ αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας με τις επτά σχέσεις.

Η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που εφοδιάζεται η κάμπριο έκδοση διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, δηλαδή σε μαύρο, σκούρο καφέ, σκούρο μπλε και σκούρο κόκκινο, ανάλογα με τις προτιμήσεις του αγοραστή. Στο εσωτερικό από την άλλη, συναντάμε ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων, σπορ καθίσματα με λειτουργία AIRSCARF που ζεσταίνει την περιοχή του αυχένα μαζί με σπορ τριάκτινο τιμόνι, στην κατά τα άλλα γνώριμη καμπίνα της C-Class. Ο εξοπλισμός είναι βέβαια πλούσιος, όμως ειδικά πακέτα μπορούν να επιλεγούν προαιρετικά. Μερικά από αυτά είναι: Αναβαθμισμένο σύστημα εξάτμισης (AMG Performance Exhaust System), πακέτο εμφάνισης με στοιχεία ανθρακονημάτων στο αμάξωμα (AMG Exterior Carbon-Fiber Package) και φρένα από κεραμικό υλικό (AMG Ceramic High-Performance Brakes). Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!