Μάρκο: «Θα έχουμε κινητήρα για το 2017»

Νίκος Τσιώκος
Μάρκο: «Θα έχουμε κινητήρα για το 2017»
Ο Χέλμουτ Μάρκο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Red Bull θα έχει κινητήρα για το 2017, με δεδομένο ότι φέτος λήγει το συμβόλαιο με τη Renault.

Αφού υπήρξε σε πρώτη φάση... χάσμα, στη συνέχεια η Red Bull αποφάσισε να εξαντλήσει το συμβόλαιο με τη Renault. Αυτό λήγει στο τέλος του 2016, με τους «κόκκινους ταύρους» να έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο, ο Χέλμουτ Μάρκο εμφανίστηκε αισιόδοξος σε δηλώσεις του στο Autosport ότι η ομάδα του Μίλτον Κέινς θα έχει κινητήρα τη νέα χρονιά.

«Έχουμε επιλογές. Δε θα είμαστε χωρίς κινητήρα την επόμενη χρονιά. Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό κινητήρα, με τον οποίο θα μπορούμε να κερδίζουμε. Ακόμα υπάρχουν συζητήσεις. Ας δούμε τι θα γίνει με τους κανονισμούς και την εξέλιξη του κινητήρα, που για τη φετινή σεζόν την έχει αναλάβει η TAG Heuer», είπε ο σύμβουλος των Αυστριακών σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πάντως, αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης της RB από τη Formula1, ενώ αν μείνει στο σπορ, απομένει να δούμε αν θα είναι με τη γαλλική εταιρεία ή με κάποιον από τους τρεις άλλους κατασκευαστές (Ferrari, Mercedes, Honda).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!