Aνανεωμένο και με 570 ίππους το GT-R (video)

Γιώργος Βαρίνος
Aνανεωμένο και με 570 ίππους το GT-R (video)
Το supercar της Nissan παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης με μεγαλύτερη ισχύ και σημαντικές αισθητικές και αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Από το καλοκαίρι του 2016 το Nissan GT-R, το supercar της ιαπωνικής εταιρείας που έχει γνωρίσει μεγάλη παγκόσμια επιτυχία, θα είναι διαθέσιμο στην πιο ώριμη, εξελιγμένη και δυναμική μορφή του.

Ουσιαστικά απαράλλαχτο από το 2007 που παρουσιάστηκε, ήρθε η ώρα για ένα εκτεταμένο facelift, το οποίο ωστόσο δεν μένει μόνο στους τύπους αλλά προχωρά και στην ουσία. Έτσι, οι μεγάλες αλλαγές σε καπό εμπρός, στη μάσκα, στον προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ, στον πίσω προφυλακτήρα, στην αεροτομή και στον διαχύτη, έχουν μεν βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση και τη σπορ υπόσταση του GT-R, ταυτόχρονα όμως έχουν αναβαθμίσει και την αεροδυναμική του συμπεριφορά.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων είναι εντελώς νέα και όλες οι επενδύσεις υλοποιούνται από δέρμα υψηλής ποιότητας Στο κέντρο της κονσόλας η multimedia μονάδα έχει πλέον μόνο έντεκα διακόπτες από 27, ενώ η οθόνη αφής 8 ιντσών διαθέτει μεγάλα εικονίδια για ακόμα καλύτερη λειτουργικότητα. Νέο είναι και το τιμόνι, μηδέ εξαιρουμένων των shift paddles για τις αλλαγές των σχέσεων και των χειριστηρίων του εξαερισμού, που πλέον έχουν βελτιωμένη αίσθηση και καλύτερη λειτουργικότητα στο χειρισμό και τη ρύθμιση.

Ο βραβευμένος twin-turbo κινητήρας V6 των 3.8 λίτρων, τώρα αποδίδει 570 ίππους στις 6.800 σ.α.λ και 633 Nm ροπής. Η βελτιωμένη απόδοση στο νέο μοντέλο, που είναι το αποτέλεσμα του ακριβέστερου ελέγχου ανάφλεξης-χρονισμού των κυλίνδρων και της επιπλέον πίεσης από τους υπερσυμπιεστές. Το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει ένα τέλεια ρυθμισμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, που χαρακτηρίζεται από ομαλότερες αλλαγές και λιγότερο θόρυβο. Ο γνώριμος ήχος του κινητήρα του GT-R έχει επίσης αναβαθμιστεί, παρέχοντας ένα τέλειο ακουστικό αποτέλεσμα. Σε αυτό συνεπικουρούν τόσο τα νέα τελικά κομμάτια των εξατμίσεων από τιτάνιο, όσο και το σύστημα Active Sound Enhancement (ASE).

Πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και νέες αναρτήσεις έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα καλύτερη σταθερότητα, αλλά και υψηλότερες ταχύτητες σε γρήγορες στροφές. Η απαραίτητη πρόσφυση επιτυγχάνεται και με τα νέα ελαστικά διαμέτρου 20 ιντσών, σε νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου τύπου “Y-spoke”.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!