Το μέλλον της Mercedes είναι η Audi; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το μέλλον της Mercedes είναι η Audi; (video)
Η διαφήμιση για το λανάρισμα του νέου Audi A4 στις ΗΠΑ είναι τόσο έξυπνη όσο και προκλητική. Δείτε γιατί.

Κάτι τέτοιο στη χώρα μας δεν θα δούμε ποτέ: Ένα αυτοκίνητο μιας άλλης μάρκας, στην προκειμένη περίπτωση της Mercedes, να εμφανίζεται στο διαφημιστικό λανσάρισμα του νέου Audi A4. Αυτό δεν έχει να κάνει με την έμπνευση ή με το θάρρος των διαφημιστικών εταιρειών, αλλά με τους νόμους που δεν επιτρέπουν συγκριτική παρουσίαση ανταγωνιστικών προϊόντων.

Αυτή ωστόσο η πρακτική στις ΗΠΑ δίνει μερικά πολύ καλά δείγματα δημιουργικότητας στην προβολή, όπως είναι και το συγκεκριμένο video. Μπορεί φυσικά να μην συμφωνεί κανείς ότι η Mercedes C Class είναι το παρελθόν και το Audi A4 το μέλλον, όπως με εύσχημο τρόπο καταδεικνύει στην εξέλιξή της η συγκεκριμένη ιστορία, ωστόσο δεν παύει να μας κάνει να χαμογελάμε και να σκεφτόμαστε τι άλλο θα σκαρφιστούν οι εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Πάντως μην βιαστείτε να κατηγορήσετε την Audi για χτύπημα «κάτω από τη μέση». Συμβαίνει πολλές φορές, ειδικά στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη, οι άμεσοι ανταγωνιστές να «σφάζονται με το βαμβάκι». Να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι στην πρόσφατη ανακοίνωση της BMW για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Mercedes απάντησε με πρόσκληση προς του εργαζομένους της Βαυαρικής εταιρείας, να επισκεφθούν δωρεάν το μουσείο της Mercedes στη Στουτγάρδη, για να γνωρίσουν τα... 130 χρόνια της ιστορίας της μάρκας, η οποία ταυτίζεται με την ανακάλυψη των αυτοκινήτων που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, από τους Daimler και Benz.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!