Το νέο "όπλο" της Audi

Γιώργος Βαρίνος
Το νέο "όπλο" της Audi
Ονομάζεται R18, είναι εντελώς νέο και φιλοδοξεί να επαναφέρει την Audi στην κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος αντοχής το 2016.

Βλέποντας να χάνει τον τίτλο των κατασκευαστών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής το 2014 από την Toyota και το 2015 από την Porsche, η Audi ήταν μοιραίο να παρουσιάσει ένα εντελώς νέο και πολύ αναβαθμισμένο μονοθέσιο της κατηγορίας LMP. Με εντελώς καινούριο πλαίσιο, νέο υβριδικό σύστημα πρόωσης με αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες πλέον και ισχύ που ξεπερνά τους 1.000 ίππους, η γερμανική εταιρεία δεν αφήνει σε κανέναν αμφιβολία ότι στοχεύει στην πρώτη θέση.

Οι δραματικές αλλαγές στο αμάξωμα του R18 σε σχέση με τον πρόγονό του έχουν προκύψει από την ανάγκη καλύτερης αεροδυναμικής, ενώ σύμφωνα με την Audi αυτό είναι το πιο ενεργειακά αποδοτικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει ποτέ κατασκευάσει. Πλέον το υβριδικό σύστημα κίνησης αποθηκεύει την ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία του σε μπαταρίες, είναι πολύ ελαφρύ και παράλληλα μπορεί να ανακτήσει ισχύ έως και 6 MJ (Mega Joule). Η συνολική ισχύς που μπορεί να αποδώσει ο συνδυασμός του ηλεκτρικού κινητήρα με τον εσωτερικής καύσης V6 turbo diesel των 4.0 λίτρων, ξεπερνά κατά τι τους 1.000 ίππους, ενώ η κατανάλωση είναι περιορισμένη κατά 10%.

Σύμφωνα με την Audi το υψηλότατο τεχνολογικό επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει τα αγωνιστικά της κατηγορίας LMP1 του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής, είναι μια πρόκληση που έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την δοκιμή λύσεων, οι οποίες στο μέλλον θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!