Ντίβα η νέα Mercedes GLC Coupe (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ντίβα η νέα Mercedes GLC Coupe (video)
Στην έκθεση της Νέας Υόρκης έκανε το ντεμπούτο της η κουπέ έκδοση του μεσαίου SUV της Mercedes, η GLC Coupe και φυσικά μαγνήτισε όλα τα βλέμματα.

Με κινητήρες που θα ξεκινούν από τα 2.000 κ.εκ, ένα γλυπτό και συμπαγές αμάξωμα, ενεργή ανάρτηση και μοναδικό συνδυασμό άνεσης, σπορ συμπεριφοράς και ικανότητας κίνησης σε όλα τα οδοστρώματα, θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο του 2016 η νέα Mercedes GLC Coupe.

Η νέα εκδοχή του μεσαίου SUV της γερμανικής εταιρείας διατηρεί όλη την κομψότητα της GLC, ωστόσο η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών κουπέ σχεδίασης λόγω της έντονης κλίσης της οροφή και της χυτής συνέχειάς της προς την πόρτα του χώρου αποσκευών, της προσδίδει την απαραίτητη σπορ εικόνα. Σε μια κατηγορία όπου γνωρίζει τεράστια άνθηση, η προσθήκη αυτή ήταν περισσότερο από απαραίτητη για τη Mercedes, καθώς ο κύριος ανταγωνιστής της έχει ήδη στην αγορά την X4, την κουπέ εκδοχή της X3.

Με μήκος 4,73 μέτρα και ύψος 1,60, η Coupe είναι πιο χαμηλή και λίγο πιο μακριά από την GLC, με στόχο φυσικά να τονιστεί και αισθητικά ο σπορ χαρακτήρας της. Το μεταξόνιο παραμένει στα 2,87 μέτρα, οπότε οι χώροι για τους επιβάτες δεν έχουν αλλάξει, πέρα από το διαθέσιμο εσωτερικό ύψος. Ο χώρος αποσκευών είναι μειωμένος κατά 59 λίτρα, αλλά και πάλι επαρκής καθώς έχει όγκο 491 λίτρα.

Άλλες διαφορές σε σχέση με την GLC αφορούν το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και τις διαφορετικές ρυθμίσεις της ανάρτησης, ο οποία προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, πάντα με αυτόματη ρύθμιση. H Dynamic Body Control διαθέτει κανονικά ελατήρια και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ η Air Body Control, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, διαθέτει απόσβεση υπό πίεση αέρα και επίσης ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Τα προγράμματα οδήγησης του συστήματος Dynamic Select που επενεργούν στον κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, την ανάρτηση και τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης είναι πέντε, με τις ονομασίες ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ και INDIVIDUAL.

Στο εσωτερικό δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, με κυριότερα αυτά που φορούν στις επενδύσεις και διατηρούνται τα αναλογικά όργανα και η μεγάλη οθόνη 8 ιντσών του συστήματος multimedia στο κέντρο.

Πολλές είναι οι επιλογές στους κινητήρες, με τέσσερις diesel και τέσσερις βενζίνης που ξεκινούν από τα δύο λίτρα, με 170 και 211 ίππους αντίστοιχα. Κορυφαία προς το παρόν έκδοση είναι η AMG GLC43 με τον τρίλιτρο κινητήρα biturbo που αποδίδει 367 ίππους, ενώ διαθέσιμη στο τέλος του έτους θα είναι και η plug in υβριδική έκδοση με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης. Το 2017 θα ακολουθήσουν πιθανότατα οι κορυφαίες εκδόσεις AMG C63 με τον τετράλιτρο biturbo κινητήρα V8 που αποδίδει 510 ίππους. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης 4Matic και το νέο αυτόματο κιβώτιο 9G-tronic εννέα σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!