Πολύ sexy το νέο MX-5 RF (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πολύ sexy το νέο MX-5 RF (video)
Αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης το Mazda MX-5 RF, η έκδοση με σκληρή οροφή που αναδιπλώνεται ηλεκτρικά.

Όλοι το περίμεναν, κανείς ωστόσο δεν γνώριζε πως ακριβώς θα λειτουργεί το σύστημα της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής του νέο Mazda MX-5 RF, όπου το συμπλήρωμα στο όνομα σημαίνει Retractable Fastback. Στη νέα του εκδοχή, το MX-5 μετατρέπεται με το πάτημα ενός κουμπιού και μέσα σε 12 δευτερόλεπτα από ένα διθέσιο κουπέ σε ένα targa, καθώς πλέον υπάρχει πίσω τζάμι και πλαίσιο. Το οποίο ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε τόσο στις εικόνες, όσο και στο video, ανασηκώνεται για να αποθηκευτεί το κεντρικό μέρος της οροφής. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επιλογή αυτής της διάταξης λειτουργίας για τη σκληρή οροφή δεν έχει επηρεάσει τον –ήδη πολύ μικρό- χώρο αποσκευών, ο οποίος παραμένει στα 130 λίτρα.

Πέρα από αυτή την πολύ σημαντική αλλαγή το RF έχει υποστεί διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης ώστε να μην χαθεί η σπορ αίσθηση και συμπεριφορά λόγω του μεγαλύτερου βάρους που πλέον έχει η σκληρή οροφή και συνολικά συνεισφέρει μόλις 40 κιλά επιπλέον με όλους του μηχανισμούς. Το εσωτερικό του μοντέλου παραμένει όπως και της roadster έκδοσης, ενώ αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στους κινητήρες της σειράς SkyActiv που παραμένουν στα 2.0 και 1.6 λίτρα. Ο πρώτος αποδίδει 160 ίππους και συνδυάζεται με δύο κιβώτια έξι σχέσεων, χειροκίνητο και αυτόματο, ενώ ο δεύτερος αποδίδει 130 ίππους και προσφέρεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στην Ευρώπη το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά με κόστος περίπου 10% μεγαλύτερο από αυτό της roadster εκδοχής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!