Στον «πάγο» το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες

Πέτρος Πιτσίνης
Στον «πάγο» το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βελγική πρωτεύουσα, η Audi πήρε την απόφαση να κάνει μια παύση στη μονάδα παραγωγής της για χάρη της ασφάλειας.

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη. Η εταιρεία ειδοποίησε τους 1.100 εργαζόμενους να μην πάνε για δουλειά και να κάτσουν σπίτι, ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν από μια ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια. Αυτό αφορά τους υπαλλήλους της απογευματινής βάρδιας, με την Audi να περιμένει κάποια στοιχεία από τις αρχές για να αποφασίσει αν αυτό θα ισχύσει και για την πρωινή βάρδια της 23ης Μαρτίου.

Το εργοστάσιο των Βρυξελλών παράγει το μοντέλο A1 από το 2010, ενώ το 2015 περίπου 116.250 μονάδες πέρασαν από τη γραμμή παραγωγής. Η παύση λειτουργίας του για ένα μόνο απόγευμα σημαίνει ότι δεν θα παραχθούν 250 μονάδες, ένα αρκετά μεγάλο πλήγμα δηλαδή για την εταιρεία. Συνολικά, 2.500 εργαζόμενοι απασχολούνται στο εργοστάσιο, ενώ στα επόμενα χρόνια θα κατασκευάζεται εκεί ένα ακόμη πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο από το A1, το e-tron Quattro, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Audi. Η παραγωγή του A1 θα μεταφερθεί στο Martorell της Ισπανίας, εκεί όπου κατασκευάζεται το Q3, με το τελευταίο να μεταφέρεται στην Ουγγαρία μαζί με το A3.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!