«Κοιτάει» προς Mercedes-AMG η Renault

Πέτρος Πιτσίνης
«Κοιτάει» προς Mercedes-AMG η Renault
Με την αναγέννηση της Alpine να είναι πιο κοντά από ποτέ, η Renault ψάχνει για τον κινητήρα που θα «φορέσει» κάτω από το καπό του το νέο της μοντέλο!

Πρόσφατα, η Renault αποφάσισε να «αναστήσει» την Alpine και παρουσίασε ένα πρωτότυπο με το όνομα Vision, για το οποίο όμως δεν είχε ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά. Η Γαλλική φίρμα άφησε το συγκεκριμένο θέμα να «αιωρείται», όμως ο Μπρούνο Αντσελιν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας δήλωσε ότι θα μπορούσαν να κοιτάξουν προς την Mercedes-AMG για κινητήρες στα πρότυπα της Aston Martin, όπως αναφέρει το AutoExpress.

Ο Αντσελιν στη συνέχεια δήλωσε: «Έχουμε δύο λύσεις. Είτε επιλέγουμε κάτι ήδη διαθέσιμο από τον όμιλο και το βελτιώνουμε για να αποδώσει μεγαλύτερη ισχύ, ή κοιτάμε προς την αγορά. Άκουσα στην παρουσίαση της νέας Aston Martin DB11 ότι θα αγοράσουν V8 κινητήρες από την AMG, κάτι που είναι πιθανό και για εμάς, καθώς έτσι και αλλιώς συνεργαζόμαστε με την Daimler».

Χωρίς να έχει αναφερθεί ποιο σύνολο θα επιλεγεί αν τελικά επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, πιθανό θεωρείται το σενάριο για το εξακύλινδρο μοτέρ που χρησιμοποιείται στην γκάμα των Mercedes-AMG στα «μικρά» μοντέλα με τον αριθμό "43" (C43 AMG, E43 AMG κλπ). Αυτό σίγουρα θα δίνει εξαιρετικές επιδόσεις στο μικρό αμάξωμα του Vision, αν σκεφτεί κανείς ότι καταφέρνει να κινήσει πολύ πιο βαριά αυτοκίνητα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Για τη μελλοντική σειρά μοντέλων της Alpine, ο Μπρούνο Αντσελιν είπε: «Μπορεί να κάνουμε ένα κουπέ, ένα καμπριολέ, ένα χάτσμπακ. Μπορεί να κάνουμε οτιδήποτε έχει σχέση σε μια σπορ φίρμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!