Ένας θρύλος, μόνο για ενοικίαση (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ένας θρύλος, μόνο για ενοικίαση (video)
Η εικονιζόμενη Ford Mustang Shelby GT-H θα παραχθεί σε μόλις 140 αντίτυπα και θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από το δίκτυο ενοικίασης της Hertz στις ΗΠΑ.

Τελικά οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μεγάλη φαντασία στο να προσεγγίζουν το ευρύ κοινό για τα νέα τους μοντέλα. Ακριβώς όπως η Ford, στην περίπτωση της ειδικής έκδοσης της νέας Mustang, με την ονομασία Shelby GT-H. Όπου H είναι το αρχικό γράμμα της εταιρείας ενοικίασης Hertz, από το δίκτυο της οποίας, και μόνο, θα μπορεί κανείς να νοικιάσει, και μόνο, για να οδηγήσει το μοντέλο.

Στους παροικούντες την αυτοκινητική Ιερουσαλήμ ο Shelby είναι ένας πασίγνωστος οίκος τροποποιήσεων και βελτιώσεων, που έχει υπογράψει πολλές εμβληματικές αγωνιστικές και ειδικές εκδόσεις των σπορ μοντέλων της Ford. Στην προκειμένη περίπτωση δεν επενέβη στον V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων της έκδοσης GT που αποδίδει 421 ίππους, αλλά σε περιφερειακά μηχανικά μέρη όπως οι αναρτήσεις, για πιο σπορ αίσθηση και το σύστημα εξαγωγής, για συναρπαστικό ήχο.

Διαφοροποιήσεις έχουμε όπως είναι φυσικό στην εμφάνιση, με στοιχεία όπως το εμπρός καπό που διαθέτει είσοδο αέρα, την πίσω αεροτομή και την εμπρός ποδιά από ίνες άνθρακα, καθώς και τις μαύρες ζάντες 19 ιντσών. Το χρώμα είναι αποκλειστικά μαύρο με τις δύο καφέ – χρυσές φαρδιές ρίγες να διατρέχουν κατά μήκος όλο το αμάξωμα, με στενότερες στη βάση των θυρών που ενσωματώνουν και το λογότυπο. Μεγάλα λογότυπα εμπρός και πίσω συμπληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές, οι οποίες συνεχίζονται και στο εσωτερικό όχι τόσο στη σχεδίαση, όσο στην επιλογή μεγάλων σημάτων και διαφορετικών υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ford συνεργάζεται με τη Hertz με αντικείμενο μια έκδοση Shelby της θρυλικής Mustang προς ενοικίαση. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, όλα ξεκίνησαν πριν από 50 χρόνια, το 1966, όταν για πρώτη φορά, με τη Mustang – Shelby της εποχής, εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα rent a racer. Καμία σχέση φυσικά με πραγματικούς αγώνες, ωστόσο τότε μπορούσε κανείς να νοιώσει την έξαψη της οδήγησης του ειδικά τροποποιημένου μοντέλου στην πίστα, χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσει. Μια δεύτερη απόπειρα έγινε το 2006, σαράντα χρόνια από την πρώτη συνεργασία και πλέον η ιστορία συνεχίζεται με τη νέα γενιά.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους ως ενοικιαζόμενες, οι Shelby GT-H, όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες φορές, θα βγουν σε πλειστηριασμό και φυσικά θα γίνουν ανάρπαστες, καθώς η περιορισμένη και ειδική τους έκδοση έλκει το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών Mustang τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!