Ο Άιρτον Σένα θα γινόταν σήμερα 56!

Νίκος Τσιώκος
Ο Άιρτον Σένα θα γινόταν σήμερα 56!
Αν ζούσε σήμερα ο Άιρτον Σένα, θα συμπλήρωνε 56 χρόνια από τη γέννησή του, όμως το... καντήλι του έσβησε στα 34!

Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, στις οποίες έγιναν διάφορα σημαντικά συμβάντα είτε σε προσωπικό επίπεδο για κάποιους, είτε σε ομαδικό, είτε για την ανθρωπότητα. Όπως και να έχει, σαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε ο Άιρτον Σένα στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας. Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής έμελλε να χάσει τη ζωή του σε ηλικία 34 ετών στο δυστύχημα της Ίμολα την Πρωτομαγιά του 1994.

Έτσι, αν ζούσε, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα συμπλήρωνε τα 56 του χρόνια, ενώ πιθανότατα θα κατακτούσε και πολύ περισσότερους τίτλους, αφού θεωρούταν και θεωρείται ακόμα ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Με αφορμή, λοιπόν, την εν λόγω ημερομηνία, ας θυμηθούμε τι έκανε ο αείμνηστος Άιρτον στην καριέρα του στη Formula1.

Το ντεμπούτο έγινε το 1984 με την Toleman, με την οποία είχε τρεις παρουσίες στο βάθρο και την αμέσως επόμενη χρονιά... μετακόμισε σρη Lotus, όπου πανηγύρισε και την παρθενική του νίκη στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας το 1985. Ακολούθησαν κι άλλες, όμως ο πρώτος τίτλος ήρθε το 1988, χρονιά που πήρε μεταγραφή για τη McLaren. Η ομάδα του Γουόκινγκ μεσουρανούσε τότε με τη Honda και κατέκτησε άλλες δύο φορές την κορυφή της F1 το 1990 και το 1991.

Συνολικά μέτρησε 41 νίκες (πέμπτος στη λίστα με τους νικητές όλων των εποχών), 80 παρουσίες στο βάθρο, 65 pole position (δεύτερος πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ στη λίστα με τους poleman όλων των εποχών), 19 ταχύτερους γύρους και 610 βαθμούς καριέρας σε 161 εκκινήσεις, ενώ είναι κάτοχος αρκετών ρεκόρ, τα οποία ακόμα δεν έχουν καταρριφθεί.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το παρακάτω poster σε υψηλή ανάλυση.

Τυπώστε το αν θέλετε σε ένα εκτυπωτήριο ψηφιακών εκτυπώσεων σε πολύ μεγάλο μέγεθος!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!