Η Hyundai ενισχύει το οικολογικό της προφίλ

Πέτρος Πιτσίνης
Η Hyundai ενισχύει το οικολογικό της προφίλ
Μετά την παρουσίαση του νέου Ioniq, η Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του υδρογονοκίνητου SUV της και αναμένεται το 2017!

Στροφή προς την οικολογία κάνει η Hyundai και ύστερα από το νέο Ioniq που θα διατίθεται ως υβριδικό, Plug-In Hybrid και αμιγώς ηλεκτρικό, παρουσιάζει και μια νέα πρόταση που χρησιμοποιεί υδρογόνο για την κίνησή της. Το ix35 (ή Tucson) FCV υπάρχει και τώρα στην γκάμα της, όμως ο αντικαταστάτης του δεν είναι μακριά.

Το νέο υδρογονοκίνητο SUV θα έχει αυξημένους χώρους και αρκετές διαφορές με το υπάρχον, καθώς δεν θα βασίζεται σε αυτό, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο μοντέλο της εταιρείας. Θα διατίθεται και ως δεξιοτίμονο, ενώ σε αντίθεση με το προηγούμενο, θα έχει και αρκετά χρώματα προς επιλογή. Μέχρι τώρα η Κορεάτικη φίρμα δεν έχει δώσει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όμως έχει γίνει γνωστό ότι δίνεται προτεραιότητα στη μείωση του βάρους. Περιμένουμε ωστόσο να έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 700 χιλιόμετρα, με επιδόσεις εφάμιλλες ενός αυτοκινήτου της κατηγορίας του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!