Bλέπεις καλύτερα με Ford (video)

Γιώργος Βαρίνος
Bλέπεις καλύτερα με Ford (video)
Με το νέο σύστημα Glare-Free Highbeam, η Ford δίνει τη δυνατότητα συνεχούς χρήσης της μεγάλης σκάλας στα φώτα, χωρίς τον κίνδυνο ενόχλησης.

Η Ford έχει εξελίξει τώρα μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους οδηγούς να εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες των προβολέων τους, χωρίς να «τυφλώνουν» τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Το σύστημα Glare-Free Highbeam χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ που ανιχνεύει τους προβολείς ή τα πίσω φώτα οχημάτων και ποδηλάτων σε απόσταση έως 800 μέτρα τη νύχτα. Επίσης υιοθετεί ειδικά σχεδιασμένους προβολείς που καλύπτουν το τμήμα της δέσμης, το οποίο θα μπορούσε να τυφλώσει στιγμιαία άλλους οδηγούς και δικυκλιστές.

Η οδήγηση με αναμμένη τη μεγάλη σκάλα φώτων επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν τα εμπόδια στο δρόμο πολύ νωρίτερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αυτόματοι προβολείς ενεργοποιούνται μέχρι 10 φορές περισσότερο από όσο όταν οι οδηγοί αλλάζουν οι ίδιοι από μεσαία σε μεγάλη σκάλα φώτων και αντίστροφα.

Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam συνεργάζεται με το σύστημα Auto High Beam της Ford, και τους προβολείς Ford Dynamic LED με Adaptive Front Lighting System, που μπορούν να προσαρμόζουν τη δέσμη και την ένταση των προβολέων σε μία από τις επτά ρυθμίσεις, ανάλογα με την ταχύτητα, το φωτισμό περιβάλλοντος, τη γωνία του τιμονιού, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την ενεργοποίηση των καθαριστήρων του παρμπρίζ. Οι αυτοματοποιημένες τεχνολογίες φωτισμού της Ford ενεργοποιούνται όταν ανιχνεύσουν ελλιπή φωτισμό περιβάλλοντος.

Στο σχετικό φιλμ που δημιούργησε η Ford επιδεικνύεται πολύ παραστατικά τόσο ο τρόπος λειτουργίας του νέου συστήματος, όσο και τα μεγάλα πλεονεκτήματα ορατότητας που εξασφαλίζει τόσο για τον οδηγό ενός Ford, όσο και για όλους του υπόλοιπους.

Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam διατίθεται άμεσα και προαιρετικά σε όλα τα Ford S-MAX και Galaxy, ενώ θα είναι διαθέσιμη και στο αναμενόμενο Edge.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!