Πανάκριβες και μόνο 9 στον κόσμο

Γιώργος Βαρίνος
Πανάκριβες και μόνο 9 στον κόσμο
Η νέα έκδοση της Bentley Continental GT με την ονομασία Black Speed θα είναι όχι μόνο σπάνια αλλά και πολύ ακριβή, με τιμή κοντά στις 400.000€

Μπορεί να μη μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα όπως η νίκη του Ρόσμπεργκ ή το ατύχημα του Αλόνσο. Ωστόσο και η Bentley Continental GT Black Speed έκανε το ντεμπούτο της στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, το πρώτο της χρονιάς, θέλοντας να κερδίσει λίγη από τη λάμψη του. Πράγμα όχι δύσκολο, αν αναλογιστείτε ότι η ειδική αυτή έκδοση του μεγάλου πολυτελούς κουπέ της βρετανικής εταιρείας θα παραχθεί σε μόλις 9 κομμάτια και μόνο για αντίστοιχο αριθμό Αυστραλών αγοραστών.

Κατάμαυρη, με κόκκινες πινελιές, τροχούς 21 ιντσών και δίσκους φρένων από κεραμικό υλικό, η Bentley με το θηριώδη W12 κινητήρα βασίζεται στην έκδοση GT Speed πoυ για την περίσταση αποδίδει 626 ίππους ισχύος και 820 Nm ροπής. Εξωτερικά οι κόκκινες λεπτομέρειες στο τελείωμα των προφυλακτήρων και των μαρσπιέ σε συνδυασμό με το βαθύ μαύρο χρώμα και τα πιο σκούρα φωτιστικά σώματα δίνουν το στίγμα της ειδικής έκδοσης, ενώ εσωτερικά, όπου στο παρελθόν υπήρχε ξύλινη επένδυση τώρα υπάρχει κόκκινο αλουμίνιο. Κόκκινες επίσης είναι και οι ραφές των δερμάτινων καθισμάτων καθώς και οι δακτύλιοι στα όργανα του ταμπλό και στο αναλογικό ρολόι της Breitling. Την ευθύνη των επεμβάσεων στην αισθητική του μοντέλου την έχει αναλάβει το τμήμα βελτιώσεων Mulliner της Bentley. Μια πλήρως εξοπλισμένη έκδοση του μοντέλου, που δεν νομίζουμε να διατεθεί και άλλη σε αυτό το επίπεδο τιμής, θα κοστίζει στην Αυστραλία 600.000 δολάρια –δικά τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!