Μήλον της έριδος ο Βινιάλες

Γιώργος Βαρίνος
Μήλον της έριδος ο Βινιάλες
Ο Ισπανός οδηγός της Suzuki αποκάλυψε ότι έχει προτάσεις από «σχεδόν όλες» τις ομάδες αλλά θέλει να επικεντρωθεί στη Suzuki που τον εμπιστεύτηκε.

Με τον Ρόσι να έχει υπογράψει συμβόλαιο έως το 2018 με τη Yamaha και τον Λορένθο να το… σκέφτεται, η μεταγραφική φιλολογία για το 2017 έχει ανάψει για τα καλά. Οι περισσότεροι οδηγοί θα πρέπει να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους μέσα στο 2016 και έτσι, αν η θέση του Λορένθο μείνει κενή και μετακινηθεί στη Ducati, τότε το θα ξεκινήσει ένα ντόμινο συζητήσεων και αλλαγών.

Με τον Ρόσι να δηλώνει παλαιότερα ότι ο Βινιάλες αποτελεί τον επόμενο «πρωταγωνιστή» στο MotoGP και τον ρούκι Ισπανό να πετυχαίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε δοκιμές και αγώνα με τη Suzuki, οι μετοχές του έχουν ανέβει στα ύψη και μια θέση στις κορυφαίες ομάδες πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Ταυτόχρονα ο Βινιάλες παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι έχει πολλές προτάσεις, ωστόσο δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις καθώς τώρα προτεραιότητα έχει η εδραίωση των καλών αποτελεσμάτων με τη Suzuki. Επίσης δήλωσε ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει την πρωτιά στις επιλογές του, καθώς ήταν αυτή που τον εμπιστεύτηκε και του άνοιξε το δρόμο για ένα μελλοντικό πρωτάθλημα.

Ο 21 ετών αναβάτης, παρά τη φιλολογία γύρω από το όνομά του και το νεαρό της ηλικίας του δείχνει αξιοσημείωτη ωριμότητα, τόσο αγωνιστικά όσο και επικοινωνιακά. Αυτά τα δύο στοιχεία, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη ρήση του Ρόσι ότι ο Βινιάλες έχει τη στόφα του «πρωταγωνιστή», κάτι που σίγουρα θα τον φέρει σύντομα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες, πιο πιθανά στις Yamaha ή Honda, ανάλογα βέβαια με τις αποφάσεις για το μέλλον των Λορένθο και Μάρκεζ αντίστοιχα, που έχουν τον πρώτο λόγο στις επικείμενες μεταγραφές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!