Λορένθο: «Από τους καλύτερους της καριέρας μου»

Νίκος Τσιώκος
Λορένθο: «Από τους καλύτερους της καριέρας μου»
Ο Χόρχε Λορένθο πανηγύρισε τη νίκη στο Κατάρ και χαρακτήρισε τον αγώνα ως έναν από τους τρεις καλύτερους της καριέρας του.

Στην απόφασή του πριν τον αγώνα να επιλέξει τη μαλακή γόμα και στην πίστη που είχε κατά τη διάρκεια αυτού απέδωσε τη νίκη του στο Κατάρ ο Χόρχε Λορένθο. «Η απόφασή μου (για μαλακή γόμα) μου έφερε τη νίκη στον αγώνα. Στο ζέσταμα δεν ήμουν πολύ γρήγορος και είχα πολλά προβλήματα στο να κρατήσω ρυθμό.

Βλέποντας τον Μάβερικ (Βινιάλες), που επέλεξε τη μαλακή γόμα και ήταν ταχύτερος, αναρωτήθηκα πιο ελαστικό έπρεπε να επιλέξω. Τελικά αποφάσισα να πάω με τη μαλακή. Ιστορικά, θα ήταν η χειρότερη, αλλά αυτή τη φορά ίσχυσε το αντίθετο, ήταν όλο και καλύτερα», είπε, αρχικά, ο Ισπανός. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε τον αγώνα του Λοσάιλ ως έναν από τους τρεις καλύτερους της καριέρας του.

«Όταν οι Ιανόνε και Ντοβιζιόζο οδηγούσαν την κούρσα, δεν ήταν πολύ υψηλός ο ρυθμός. Ο Ντοβιζιόζο έδειχνε ότι έχανε λίγο ρυθμό σε κάποιες στροφές, οπότε ανέκτησα μερικά μέτρα σε αυτές. Έτσι, αποφάσισα να τον περάσω στη μέση της πίστας, να ανοίξω τη διαφορά στο τελευταίο κομμάτι και να αποφύγω προσπέρασή του στην ευθεία.

Αυτό ήταν το κλειδί. Όταν οδηγούσα εγώ την κούρσα και ανέβαζα τον ρυθμό, με ακολουθούσε. Σε όλο τον αγώνα δεν μπορούσα να τον αφήσω πίσω. Όμως, εξακολουθούσα να είμαι δυνατός και πίστευα ότι μπορούσα να πάω ακόμα πιο γρήγορα. Η πίστη μου με έκανε να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Για μένα είναι ένας από τους καλύτερους τρεις αγώνες στην καριέρα μου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!