«Τέλος» βάζει στο Phaeton η VW

«Τέλος» βάζει στο Phaeton η VW

Η ναυαρχίδα της Volkswagen ολοκλήρωσε την πορεία της και πλέον σταματάει να διατίθεται, με το τελευταίο αντίτυπο να έχει περάσει πλέον τη γραμμή παραγωγής. 

«Τέλος» βάζει στο Phaeton η VW

Το Volkswagen Phaeton ήταν το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας για 14 ολόκληρα χρόνια, όμως ήρθε η ώρα της απόσυρσής του. Το εργοστάσιο που κατασκεύαζε αποκλειστικά το Phaeton στη Δρέσδη της Γερμανίας κλείνει και θα ανοίξει τις πόρτες του ξανά μέσα στον Απρίλιο, σαν εκθεσιακός χώρος που θα δείχνει με διαδραστικό τρόπο το μέλλον της αυτοκίνησης, φέρνοντας τους επισκέπτες πιο κοντά στην ηλεκτροκίνητη, αλλά και τη ψηφιακή εποχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίριο του εργοστασίου ήταν φτιαγμένο σχεδόν εξ'ολοκλήρου από γυαλί για να μπορεί ο καθένας να βλέπει την παραγωγή του πολυτελούς σεντάν, ενώ οι αγοραστές προσκαλούνταν στο εργοστάσιο για να δουν από κοντά πως φτιάχνεται το καινούργιο τους αυτοκίνητο. 

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου έργων της Δρέσδης, δήλωσε: «Η παραγωγή των υψηλής τεχνολογίας οχημάτων θα πρέπει να συνεχιστεί εδώ στο άμεσο μέλλον, υπό την επίβλεψη των πελατών και των επισκεπτών, όπως γινόταν. Αυτό αξίζει σε αυτές τις εγκαταστάσεις και σε αυτό το προσωπικό! Μέχρι τότε, η ανάπτυξη των συναδέλφων μας σε άλλες θέσεις θα απαιτήσει σημαντική ευελιξία». Το τελευταίο VW Phaeton που πέρασε από τη γραμμή παραγωγής είναι ένα μαύρο με τον V8 κινητήρα των 4.2 λίτρων, που αποδίδει 335 ίππους και συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας 4MOTION. Οι εργαζόμενοι φωτογραφήθηκαν με αυτό πριν το παραλάβει ο αγοραστής του, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα. Τέλος, το προσωπικό του εργοστασίου απορροφήθηκε από διάφορα εργοστάσια της εταιρείας. 

Best of internet