H Jaguar XJ έρχεται υβριδική και ανανεωμένη

Πέτρος Πιτσίνης
H Jaguar XJ έρχεται υβριδική και ανανεωμένη
Τα πλάνα αντικατάστασης της ναυαρχίδας της Jaguar με ένα SUV τελικά δεν προχώρησαν και στη θέση τους ήρθαν νέα, που αναβαθμίζουν την XJ και την λανσάρουν ως πιο φιλική στο περιβάλλον.

Οι φήμες τον τελευταίο καιρό ήθελαν την κατάργηση της Jaguar XJ, με τη ναυαρχίδα της φίρμας να αντικαθίσταται από ένα SUV μεγαλύτερο από το F-Pace. To νέο τετρακίνητο μοντέλο θα ήταν και πάλι η κορυφαία πρόταση στη γκάμα, όμως τελικά το σχέδιο ματαιώθηκε και η XJ θα επανέλθει με μια νέα γενιά. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας αναφερόμενος στο νέο μοντέλο, είπε ότι θα ικανοποιήσει τους πελάτες αφού θα χαρακτηρίζεται από πλειάδα τεχνολογιών, σύγχρονο ντιζάιν και πολλές δυνατότητες.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι η νέα XJ θα μας συστήσει στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Jaguar, κάτι πολύ σημαντικό, όμως ακολουθούν και άλλα νέα, πιο σημαντικά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα διατίθεται ως υβριδική και επιπλέον, θα ενσωματώνει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα έχουν γίνει κάποιες αρκετά αισιόδοξες δηλώσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, που μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα είναι σε θέση να κινείται χωρίς την ανθρώπινη συνδρομή, στηριζόμενο εξ ολοκλήρου στα συστήματά του!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!