Ηλεκτρική επανάσταση στη Skoda

Ηλεκτρική επανάσταση στη Skoda

Ηλεκτρική επανάσταση στη Skoda

Τα οχήματα μηδενικών ρύπων είναι σήμερα πιο διαδεδομένα από ποτέ και η Skoda ετοιμάζει τη δική της πρόταση, την οποία θα δούμε στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. 

Μπορεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον γύρω από τη Skoda να συγκεντρώνεται γύρω από την έκδοση παραγωγής του νέου της πρωτότυπου, του VisionS (φωτογραφία), όμως η εταιρεία έχει ακόμη μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον. Συγκεκριμένα, ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, το οποίο θα λανσαριστεί στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα MEB του VW Group και θα επωφελείται από μια νέα τεχνολογία μπαταριών, που θα δίνει αυτονομία περίπου 480 χιλιόμετρα, με μόλις 15 λεπτά φόρτισης! 

Αυτές μάλιστα θα είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου δίνοντας πλήρη ευελιξία στο σχεδιασμό του εσωτερικού, επιτρέποντας ακόμη και την ύπαρξη τρίτης σειράς καθισμάτων! Στο ίδιο πάτωμα θα βασίζεται και ένα νέο υβριδικό μοντέλο με τα σήματα της Volkswagen, το οποίο θα έχει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα τούρμπο με χωρητικότητα 1.4 λίτρα, ώστε να ανταγωνιστεί το Toyota Prius. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Skoda, δήλωσε: «Το Group της Volkswagen εργάζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα και εμείς, βοηθάμε σαν μέρος της ομάδας. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στην ηλεκτροκίνηση, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε». 

Best of internet