Το Mercedes-Benz Sprinter γιορτάζει

Πέτρος Πιτσίνης
Το Mercedes-Benz Sprinter γιορτάζει
Το μεγάλο επαγγελματικό βαν της Mercedes-Benz όπως όλα δείχνουν έχει εξυπηρετήσει πολλούς επαγγελματίες, αφού έχουν παραχθεί 3 εκατομμύρια οχήματα μέσα σε 20 χρόνια!

Δύο δεκαετίες μετά το λανσάρισμα του Mercedes-Benz Sprinter, το βαν της Γερμανικής εταιρείας έχει παραχθεί σε 3 εκατομμύρια αντίτυπα! Μάλιστα, σε πολλές χώρες όπως τη Γερμανία, την Κίνα, τη Νότιο Αφρική και την Αργεντινή είναι πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του, ενώ οι ΗΠΑ έχουν γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το μοντέλο. Ο επικεφαλής του τμήματος των επαγγελματικών της Mercedes-Benz, δήλωσε: «Τρία εκατομμύρια Sprinter μέσα σε μόλις 20 χρόνια είναι ένα σημάδι μιας εξαιρετικής επιτυχίας. Το Sprinter ήταν ο ιδρυτής της κατηγορίας των μεγάλων βαν και παραμένει εξαιρετικά επιτυχημένο, ακόμη και σήμερα».

Μιλώντας με αριθμούς, το 2015 η φίρμα πούλησε 194.200 Sprinter, από τα οποία τα 28.600 ταξίδεψαν μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που σημαίνει αύξηση 11% από το 2014. Το μοντέλο κατασκευάζεται σε έξι χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει δύο εργοστάσια στη Γερμανία, ενώ ακολουθούν από ένα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή, στην Κίνα και στη Ρωσία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης γενιάς, η Mercedes-Benz ετοιμάζει άλλη μια μονάδα παραγωγής στο Τσάρλεστον, που βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!