Φέτελ:«Μας στοίχισε η κόκκινη σημαία»

Φέτελ:«Μας στοίχισε η κόκκινη σημαία»

Φέτελ:«Μας στοίχισε η κόκκινη σημαία»

Ο πιλότος της Ferrari θεωρεί, ότι η διακοπή του αγώνα δεν ωφέλησε τη Scuderia, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα του, επειδή δεν κατάφερε να περάσει τον Χάμιλτον.

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα του Φέτελ μετά τον αγώνα. Ο οδηγός της Ferrari ξεκίνησε φουριόζος, πέρασε τις Mercedes, όμως τελικά τερμάτισε τρίτος πίσω από τα δύο «Ασημί Βέλη», κυρίως λόγω λανθασμένης στρατηγικής στην επιλογή των ελαστικών.

«Η εκκίνηση ήταν σούπερ», παραδέχθηκε ο Φέτελ, «μπορούμε όμως να πούμε, ότι δεν μας ευνόησε η κόκκινη σημαία». Μέχρι τη διακοπή βρισκόταν μπροστά ο οδηγός της Ferrari, όμως ο Χάμιλτον και ο Ρόσμπεργκ επέλεξαν σκληρότερα ελαστικά μεσαίας γόμας και βρέθηκαν πάλι στην κορυφή μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα.

Ο Φέτελ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αντίθετα με τον Ρόσμπεργκ που δεν παρέλειψε να επαινέσει την ομάδα του, υπογραμμίζοντας ότι «η στρατηγική ήταν καθοριστική».

Εμφανής ήταν επίσης η απογοήτευση για τη χαμένη νίκη της Ferrari και στον διευθυντή της ομάδας, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. Ο Ιταλός δήλωσε πεπεισμένος για τη νίκη της ομάδας του πριν την κόκκινη σημαία και την εικοσάλεπτη διακοπή. Τόνισε όμως, ότι «δεν ψάχνουμε πάντως για δικαιολογίες. Γιατί και η κόκκινη σημαία είναι απλά μέρος του αγώνα. Στο τέλος ασκήσαμε πάλι τρομερή πίεση».

Ο Αριβαμπένε αναφέρθηκε στη μονομαχία Φέτελ και Χάμιλτον με νικητή τον Βρετανό λόγω εξόδου του Γερμανού από τα όρια της πίστας δύο γύρους πριν το φινάλε. Ο Φέτελ έχασε έτσι τη δεύτερη θέση, γιαυτό και ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα του λέγοντας χαρακτηριστικά στον ασύρματο «Sorry, παιδιά».

Όπως και να έχει η Ferrari έδειξε στην Αυστραλία, ότι είναι απόλυτα ανταγωνιστική, ενώ σε συνδυασμό με την άνοδο της McLaren, αποκλείεται να παρακολουθήσουμε την ίδια σούπα με πέρυσι και πρόπερσι.

Best of internet