«Σαν να νικήσαμε!»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η 6Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΑΑS

«Σαν να νικήσαμε!»

Mε την 6η θέση που κατέκτησε ο Ρομάν Γκροζάν η Haas βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την ομάδα-έκπληξη της χρονιάς.

«Σαν να νικήσαμε!»

O ίδιος ο Γκροζάν με τις δηλώσεις του στον ασύρματο μετά τον τερματισμό , έβαλε το θέμα στην σωστή του διάσταση «Παιδιά ακούστε με: αυτή είναι μια νίκη για εμάς, είναι μια νίκη. Τζιν (εννοώντας τον Τζιν Χάας, τον ιδιοκτήτη της ομάδας) καλώς ήλθες στην Formula 1. Αυτή είναι η ημέρα που γράψαμε ιστορία "!

Η Haas είναι η δεύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα που κερδίζει βαθμούς στην παρθενική της εμφάνιση μετά την Τoytota που το 2002 στο ντεμπούτο της στην F1 πήρε έναν βαθμό με τον Μίκα Σάλο στην ίδια πίστα, στο Albert Park.

«Είναι σαν να στέκομαι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου...» είπε ο Γκροζάν στο τηλεοπτικό κανάλι Sky. «Ήταν μια καταπληκτική κούρσα και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο κάναμε καταπληκτική δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά, για τη δουλειά που έχουν κάνει. Από την πρώτη μέρα είπα πως το αυτοκίνητο έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά χρειαζόμασταν ένα καλό αποτέλεσμα για να δούμε αν αυτό ήταν αλήθεια.»

«Το κλειδί ήταν η στρατηγική, αλλά και η κόκκινη σημαία που μας ευνόησε. Είχαμε ένα pit-stop στο οποίο δεν χάσαμε καθόλου χρόνο και στη συνέχεια μείναμε με αυτά τα ελαστικά ως το τέλος του αγώνα. Δεν ήταν εύκολο, γιατί ουσιαστικά ήταν ενα ταξίδι στο άγνωστο, καθώς δεν ξέραμε πως θα συμπεριφερθούν τα ελαστικά μετά από τόσους γύρους»

Με αυτό το αποτέλεσμα , την 6η θέση, η Haas φεύγει από την Αυστραλία πέμπτη στην κατάταξη των κατασκευαστών, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Red Bull και δύο μπροστά από την Force India.

Best of internet