Το ιδανικό τρακτέρ για αγροτικά μπλόκα

Το ιδανικό τρακτέρ για αγροτικά μπλόκα

Το ιδανικό τρακτέρ για αγροτικά μπλόκα

Το Fendt 1050 Vario είναι το δυνατότερο τρακτέρ στην Ευρώπη και διαθέτει ζάντες 46 ιντσών με τροχούς διαμέτρου 2,35 μέτρων!

Με ένα τέτοιο τρακτέρ θα αναβαθμιζόταν κάθε αγροτικό μπλόκο. Ο λόγος για το Fendt 1050 Vario, που φτιάχτηκε κυρίως για απέραντες καλλιέργειες στα εδάφη της Ουκρανίας και της Ρωσίας ενώ κοστίζει 322.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Το θηρίο των 14 τόνων εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 12,4 λίτρων της MAN, που αποδίδει 500 ίππους ισχύ και 2.400 Nm μέγιστη ροπή στρέψης από τις 1.100 σ.α.λ.

Ετσι αναδεικνύεται σε δυνατότερο τρακτέρ παραγωγής στην Ευρώπη, αν και το Fendt χρησιμοποιεί τα άλογά του κυρίως για να ολοκληρώνει γρηγορότερα και ευκολότερα τις αγροτικές δουλειές του. Στα χωράφια μπορεί να αναπτύξει έως 15 χλμ./ώρα, ενώ σε συνθήκες σκληρής εργασίας «ρουφά» το μοτέρ του γύρω στα 85 λίτρα ντίζελ ανά εργατοώρα. Δηλαδή το ρεζερβουάρ των 800 λίτρων αδειάζει μέσα σε μία πλήρη ημέρα εργασίας!

Στο Fendt 1050 Vario θρονιάζεσαι σαν βασιλιάς, καθώς το ύψος του φτάνει τα 3,60 μ. και το πλάτος τα 2,95 μ., ενώ η διάμετρος των ελαστικών με τις ζάντες 46 ιντσών ανέρχεται σε 2,35 μ. Ο χειριστής του εργάζεται μέσα σε μία αθόρυβη καμπίνα με καλή ηχομόνωση και δίπλα στο τιμόνι υπάρχει μία οθόνη υπολογιστή για τον προγραμματισμό των εργασιών και των γεωργικών εργαλείων, που κουμπώνουν πάνω στο τρακτέρ. Επίσης, η ταχύτητα και ορισμένες άλλες παράμετροι ρυθμίζονται με τζόιστικ, ενώ στα χωράφια λειτουργεί το γερμανικό μεγαθήριο αυτόνομα χάρη στο ειδικό λογισμικό του και στο ακριβές GPS.

Στον εξοπλισμό του τρακτέρ περιλαμβάνονται επίσης ένα ντουλαπάκι που διατηρεί ζεστό το φαγητό και δροσερά τα ποτά, ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα και ένα σύστημα κλιματισμού, ρυθμισμένο στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Όχι και άσχημα!

Best of internet