Μάρκεζ: «Νίκησα τον Λορένθο, αλλά αφού είχε πέσει η σημαία»

Μάρκεζ: «Νίκησα τον Λορένθο, αλλά αφού είχε πέσει η σημαία»

Μάρκεζ: «Νίκησα τον Λορένθο, αλλά αφού είχε πέσει η σημαία»

Ο Ισπανός υποστήριξε, ότι πέτυχε ταχύτερο χρόνο από τον Λορένθο, αλλά έχασε την pole position επειδή είχε πέσει η καρό σημαία λόγω κακού υπολογισμού της ομάδας του.

Ενας κακός υπολογισμός της Honda στέρησε από τον Μαρκ Μάρκεζ την pole position στο Γκραν Πρι του Κατάρ, με το οποίο ξεκινά η εφετινή σεζόν του MotoGP. Ο Ισπανός αναβάτης υποστήριξε, ότι το χρονόμετρο έδειξε γιαυτόν 1 λεπτό 54 δεύτερα και 2 δέκατα, όμως προηγουμένως είχε πέσει η καρό σημαία. Έτσι θα ξεκινήσει πρώτος τον αγώνα ο Χόρχε Λορένθο, που πέτυχε –επίσημα μετρημένο- χρόνο 1 λεπτό 54 δεύτερα και 543 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Νιώθω έτοιμος να παλέψω για το βάθρο και αν πάνε όλα καλά, για τη νίκη», δήλωσε ο Μάρκεζ και συνέχισε λέγοντας, ότι «κάναμε λάθος υπολογισμό με την ομάδα και χάσαμε την καρό σημαία ένα δευτερόλεπτο μετά το φίνις. Δεν είδα τη σημαία και ενώ πίεζα για τον τελευταίο γύρο, πίστευα ότι βρισκόμουν στην pole position. Είδα στην οθόνη μου ένα «54.2 δευτερόλεπτα», όμως εντάξει, καλό είναι να ξεκινάς και από τη δεύτερη θέση».

Ο Μάρκεζ διαπίστωσε μόλις την τελευταία ημέρα των πιο πρόσφατων δοκιμών, ότι είχε κάνει η Honda μεγάλα βήματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν μου το έλεγες αυτό πριν δύο εβδομάδες, θα σε έβγαζα τρελό. Κάναμε σπουδαία δουλειά, η Honda με υποστηρίζει 100% και ακόμη δεν είμαστε 100% έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα, όμως εργαζόμαστε καλά και κάναμε ένα τεράστιο βήμα. Κανονικά ζοριζόμαστε πολύ σε αυτή την πίστα, όμως ένιωθα έτοιμος να κάνω έναν γρήγορο γύρο. Η αίσθηση επανήλθε, αυτό είναι το σημαντικότερο και θα δούμε, τι σημαίνει στον αυριανό αγώνα».

Best of internet