Ποινή αντιμετωπίζει ο Μπότας

Γιώργος Βαρίνος
Ποινή αντιμετωπίζει ο Μπότας
Μια γραφειοκρατική λεπτομέρεια ίσως στοιχίσει τον αποκλεισμό του Φιλανδού της Williams ή την εκκίνηση του αγώνα από τα pit.

Μια αλλαγή στη ρύθμιση της ανάρτησης της Williams που δεν περιλαμβανόταν στα τεχνικά εγχειρίδια που έδωσε η ομάδα στους τεχνικούς εφόρους, φέρνει τον Φιλανδό Βάλτερι Μπότας αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο να χάσει τη θέση του στο γκριντ.

Το ζήτημα είναι καθαρά γραφειοκρατικό, καθώς από τα στοιχεία που όφειλε να καταθέσει στους τεχνικούς έφορους η ομάδα έλειπε μια σελίδα. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Williams, τον Πατ Σίμοντς, ενημερώθηκε σχετικά από τους εφόρους 11 μόλις λεπτά πριν την εκκίνηση των κατατακτήριων δοκιμών, με αποτέλεσμα να προλάβει να δώσει τα σχετικά στοιχεία μόνο για το ένα μονοθέσιο και όχι για αυτό του Μπότας.

Η ομάδα βρίσκεται σε διαβούλευση με τους εφόρους για το θέμα. Όταν ρωτήθηκε ο Σίμοντς σχετικά με το ποια θα είναι η ποινή για τον Μπότας, απάντησε ότι μπορεί να είναι έως και αποκλεισμός, ελπίζει όμως ότι οι έφοροι δεν θα είναι τόσο αυστηροί, καθώς το θέμα είναι καθαρά τύπου και όχι ουσίας. Θεωρητικά ο Μπότας, αν κριθεί άκυρη η συμμετοχή του στις κατατακτήριες δοκιμές, θα μπορέσει να ξεκινήσει με ποινή από τα pit.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!