Αλλάζουν οι κατατακτήριες;

Γιώργος Βαρίνος
Αλλάζουν οι κατατακτήριες;
Με πρωτοβουλία Βολφ και Έκλεστοουν οι διευθυντές των ομάδων θα συναντηθούν την Κυριακή για να αποφασίσουν σχετικά με το πρόβλημα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μετά την κατά γενική ομολογία αποτυχημένη στην πράξη νέα διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών, ο διευθυντής της Mercedes Τότο Βόλφ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Μπέρνι Έκλεστοουν, για συνάντηση όλων των αγωνιστικών διευθυντών των ομάδων την Κυριακή. Η ατζέντα της συζήτησης θα αφορά το αποτυχημένο φορμάτ των κατατακτήριων, αλλά και ποιες θα είναι επόμενες ενέργειες εν όψει του δεύτερου αγώνα στο Μπαχρέιν, στις 3 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Βολφ:

«Είχαμε ένα σύστημα για τις κατατακτήριες που ήταν σε γενικές γραμμές καλό. Το νέο αποφασίστηκε με στόχο να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα, ωστόσο δεν λειτούργησε στην πράξη. Η προφανής επιλογή είναι να γυρίσουμε στο παλιό σύστημα, άλλωστε το προβλέπουν και οι κανονισμοί. Ταυτόχρονα όμως, δεν πρέπει να σταματήσουμε να προβληματιζόμαστε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε τις κατατακτήριες δοκιμές πιο ενδιαφέρουσες. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος και διαβούλευση πάνω στο θέμα, δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει υπό την πίεση των γεγονότων».

O Τότο Βολφ δήλωσε επίσης ότι είναι κοινή πεποίθηση όλων των ομάδων και του Έκλεστοουν ότι η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργήσει το νέο φορμάτ στις κατατακτήριες δεν μπορεί να συνεχιστεί, οπότε κατά τη διάρκεια της συνάντησης πρέπει να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που διαφαίνεται ως πιο πιθανή απόφαση είναι λοιπόν η επαναφορά στο παλιό σύστημα και η ταυτόχρονη έναρξη συζητήσεων για το ποιο μπορεί να είναι το επόμενο σύστημα και από πότε είναι δυνατόν να εφαρμοστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!