«Για τα σκουπίδια» το νέο φορμάτ των κατατακτήριων

Πέτρος Πιτσίνης
«Για τα σκουπίδια» το νέο φορμάτ των κατατακτήριων
Οδηγοί και υπεύθυνοι των ομάδων άσκησαν σκληρή κριτική στο νέο στυλ αποκλεισμού στις κατατακτήριες δοκιμές και ζήτησαν να αλλάξει ήδη από το επόμενο Γκραν Πρι.

Με βομβαρδισμό αρνητικών δηλώσεων σχολίασαν οδηγοί και υπεύθυνοι των ομάδων της Formula 1 το νέο φορμάτ των κατακτήριων δοκιμών. Η κριτική ήταν ομόφωνη, ακόμη και από εκείνους που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις, δηλαδή τους Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, οι οποίοι δεν μπήκαν τα τελευταία τρία λεπτά καν στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ.

Ο Βρετανός υπενθύμισε, ότι «είχαμε πει από την αρχή, ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος», ενώ ο Ρόσμπεργκ δήλωσε ότι «είναι καλό, να δοκιμάζει κάτι η Formula 1, όμως αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος. Θα έπρεπε να επιστρέψουμε στο παλαιό σύστημα». Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του τρίτου των κατατακτήριων δοκιμών, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός είχε εκφραστεί αρνητικά για τον νέο τρόπο αποκλεισμού των οδηγών από τον αγώνα και τώρα δικαιώθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σίγουρα δεν είναι ο σωστός τρόπος».

Ακόμη σκληρότερους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ. Ο Αυστριακός εξερράγη μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Sky Sports δηλώνοντας ότι «είμαι ο πρώτος που λέει, ότι δεν πρέπει να μιλάμε άσχημα για κάποια πράγματα μπροστά στην τηλεόραση, όμως το νέο φορμάτ των κατατακτήριων δοκιμών είναι μάλλον για τα σκουπίδια».

Σύμφωνος με τον Βολφ εμφανίστηκε και ο ομόλογός του διευθυντής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ. «Κατ΄ αρχάς πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη. Οι προθέσεις ήταν ίσως καλές, όμως εδώ πέσαμε έξω. Πρέπει να επανεξετάσουμε αμέσως το θέμα» τόνισε ο Βρετανός και συμπλήρωσε: «Αυτό που είδαμε σήμερα, δεν ήταν καλό για τη Formula 1». Γιαυτό και ζήτησε αλλαγές στο νέο φορμάτ ήδη από τον δεύτερο αγώνα στις 3 Απριλίου στο Μπαχρέιν.

Και νομίζω, ότι τις δηλώσεις Χόρνερ τις προσυπογράφουν όλοι οι φίλοι του αθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!