Η απόφαση για το Ford GT (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η απόφαση για το Ford GT (video)
Πενήντα χρόνια μετά το θρίαμβο της Ford στον αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν, η αμερικανική εταιρεία επιστρέφει. Το γιατί, μας το εξηγεί το παρακάτω video.

Από το 1966 έπρεπε να περιμένουμε έως και το 2016 για να δούμε τη Ford να επιστρέφει στους αγώνες αντοχής και μάλιστα στην κορωνίδα τους, αυτόν των 24 ωρών του Λε Μαν. Με την ίδια ονομασία, GT, δημιούργησε ένα σύγχρονο όπλο με βάση τον κινητήρα Ecoboost των 3,5 λίτρων με έξι κυλίνδρους σε διάταξηV που αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους και φυσικά και έκδοση παραγωγής, ώστε να μπορεί να ομολογκαριστεί το αγωνιστικό.

Ήδη γνωρίζετε τα περισσότερα στοιχεία τόσο για το νέο αγωνιστικό, όσο και για το παραγωγής GT, ωστόσο στο video που ακολουθεί θα μάθουμε γιατί η Ford αποφάσισε να ανταγωνιστεί τους Ευρωπαίους κατασκευαστές πίσω στο 1966 –και να τους κερδίσει- και επίσης γιατί επανήλθε 50 χρόνια μετά. Όπως θα διαπιστώσετε, η πρώτη εμπλοκή ήταν στην ουσία για ένα καπρίτσιο –καθώς ο Ford ήθελε να αγοράσει τη Ferrari η οποία τελικά δεν πέρασε στα χέρια τους και έτσι αποφάσισε πως «αν δεν μπορούμε να την έχουμε, πρέπει να την νικήσουμε».

Σήμερα ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, ωστόσο η θέληση της Ford να τονώσει το σπορ και ιδιαίτερο χαρακτήρα των μοντέλων της περνά μέσα από τους αγώνες και το Ford GT είναι ο καλύτερος πρεσβευτής αυτής της εικόνας. Για το λόγο αυτό η Ford δημιούργησε και αυτή τη σειρά των φιλμ σχετικά με την εξέλιξη του πολύ σημαντικού αγωνιστικού, η οποία περιλαμβάνει πέντε μέρη με το πρώτο να αφορά το παρασκήνιο της πρώτης εμπλοκής και τους λόγους της απόφασης της επιστροφής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!