Πιο «δραστήριο» το Jeep Grand Cherokee

Πέτρος Πιτσίνης
Πιο «δραστήριο» το Jeep Grand Cherokee
Το εκτός δρόμου προφίλ του μεγάλου 4x4 της Jeep γίνεται ακόμη εντονότερο στην έκδοση Trailhawk, την οποία θα παρουσιάσει η εταιρεία στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Η τωρινή γενιά του Jeep Grand Cherokee οδεύει προς αντικατάσταση, όμως πριν γίνει αυτό, η εταιρεία θα παρουσιάσει μερικές ακόμη εκδόσεις. Μια από αυτές είναι και η Trailhawk, της οποίας οι φωτογραφίες διέρρευσαν λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή της. Συγκριτικά με το απλό Grand Cherokee, μπορεί να παρατηρηθεί ένα πιο επιθετικό ύφος που υπάρχει από τις διάφορες προσθήκες που τονίζουν τον off-road προσανατολισμό του μοντέλου, ενώ επίσης η απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος έχει αυξηθεί. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά πάντως δεν λείπουν, καθώς το εμπρός καπό έχει μια ευχάριστη διχρωμία με μια σκουρόχρωμη επιφάνεια και χαμηλά στον προφυλακτήρα, υπάρχουν γάντζοι σε κόκκινο χρωματισμό.

Ίδια απόχρωση συναντάμε και στις ραφές των καθισμάτων, του τιμονιού, του επιλογέα ταχυτήτων, του εσωτερικού των πορτών και του υποβραχιόνιου, κάνοντας τη διαφορά στο εσωτερικό του Jeep Grand Cherokee Trailhawk. Ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όμως λογικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι θα διατίθεται με τον V6 των 3.6 λίτρων, τον επίσης V6 πετρελαιοκινητήρα των 3.0 λίτρων και τον κορυφαίο V8 HEMI στα 5.7 λίτρα, μαζί με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων. Επίσης, κρίνοντας από τις εκδόσεις Trailhawk των άλλων μοντέλων της Jeep, περιμένουμε να φοράει και ένα σετ ελαστικών με πιο «χωμάτινο» προσανατολισμό. Τέλος, περιμένουμε και μια έκδοση του Grand Cherokee με την ονομασία Trackhawk, το οποίο θα φέρει κινητήρα 707 ίππων και θα ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα! Αυτή είχε επιβεβαιωθεί από τον Σέρτζιο Μαρκιόνε και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης, μαζί με την Trailhawk.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!