Πιο ελαφρύ και δυνατό νέο Suzuki SV650

Γιώργος Βαρίνος
Πιο ελαφρύ και δυνατό νέο Suzuki SV650
Η νέα μεσαία «γυμνή» μοτοσικλέτα της Suzuki υπόσχεται αναβαθμισμένη απόλαυση και χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δυνατότερη, πιο οικονομική, ελαφρύτερη και με τιμή έκπληξη θα έρθει στη χώρα μας η νέα Suzuki SV650. Το νέο μοντέλο αναβιώνει την πολύ επιτυχημένη σειρά των μεσαίων «γυμνών» μοτοσικλετών με κινητήρα V στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας, που ξεκίνησε το 1999 και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Η νέα SV διατηρεί στο έπακρο τα χαρακτηριστικά που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρωπαϊκό κοινό, όπως την ευκολία οδήγησης, την ροπή του κινητήρα από τις χαμηλές στροφές και την παράλληλη σπορ συμπεριφορά, με σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην ισχύ του κινητήρα, όσο επίσης στην κατανάλωση καυσίμου αλλά και στην αισθητική.

Η νέα SV650 έχει «χτιστεί» με βάση την ισχυρή, αλλά φιλική και με γεμάτη ροπή απόδοση του κινητήρα. Ο τελευταίος έχει αναβαθμιστεί σε περισσότερα από 60 σημεία, αποδίδει πλέον 76 αντί 72 ίππους και έχει να κινήσει κατά 8 κιλά λιγότερο βάρος και συγκεκριμένα 197 κιλά στην έκδοση με ABS.

Παρά την αύξηση της ισχύος, η κατανάλωση του αναβαθμισμένου, υγρόψυκτου V2 κινητήρα έχει μειωθεί από τα 4,1 στα 3,8 λίτρα/100χλμ. και πληροί της προδιαγραφές ρύπων Euro 4. Για ευκολότερο χειρισμό και καλύτερο έλεγχο της μοτοσικλέτας ακόμα και από αναβάτες μικρού αναστήματος, το ύψος σέλας έχει μειωθεί στα 785 χιλιοστά, ένα από τα χαμηλότερα στην κατηγορία της.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στο νέο SV650 είναι ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος αισθητικά συμβαδίζει με την αφαιρετική και συμπαγή σχεδίαση της μοτοσικλέτας, αλλά είναι πληρέστατος και ιδιαίτερα ευκρινής. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα –μαύρο ματ, κόκκινο, μπλε και λευκό- ενώ θα συνοδεύεται από πλούσια γκάμα αξεσουάρ που θα τονίζουν τόσο τη σπορ, όσο και τη χρηστική του πλευρά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!