Επισήμως η X7 στη γκάμα της BMW

Γιώργος Βαρίνος
Επισήμως η X7 στη γκάμα της BMW
Δια στόματος του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της BMW, Χάραλντ Κρούγκερ, ανακοινώθηκε η κατασκευή κορυφαίου εφταθέσιου SUV, της X7.

Σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, το δίδυμο X5/X6 θα χάσει την πρωτοκαθεδρία στη γκάμα των προσφερόμενων SUV της BMW, από την ακόμα μεγαλύτερη σε μήκος, εφταθέσια και υπέρ πολυτελή X7. Μέσα από διάφορες δηλώσεις στελεχών της BMW στο παρελθόν η X7 είχε εν πολλοίς ανακοινωθεί, για πρώτη ωστόσο φορά αυτό συνέβη επίσημα, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της γερμανικής εταιρείας και μάλιστα από τα πλέον υπεύθυνα χείλη.

Αν οι πιο παρατηρητικοί από εσάς πρόσεξαν ότι από την εικόνα των υφιστάμενων SUV και του μελλοντικού X7 που είναι καλυμμένο με ημιδιαφανές ύφασμα λείπει η X2, αυτό συμβαίνει γιατί το μοντέλο δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί και παράλληλα δεν θα ήταν καλό να «κλέψει» δημοσιεύσεις και εντυπώσεις από το άμεσο αντικείμενο του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η X7 θα διαθέτει κινητήρια σύνολα έξι, οκτώ και δώδεκα, αλλά όχι τεσσάρων κυλίνδρων. Αυτό, για να τονιστεί ο πολυτελής χαρακτήρας του, καθώς θα απευθύνεται στην ανώτατη βαθμίδα των αγοραστών crossover και SUV. Το πλαίσιο θα το δανειστεί από την υφιστάμενη σειρά 7, κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με γνώμονα το χαμηλό βάρος και την υιοθέτηση μελλοντικών συστημάτων κίνησης τόσο υβριδικών, όσο και αμιγώς ηλεκτρικών. Τα οποία σίγουρα θα προσφέρονται στη γκάμα της X7, ίσως μάλιστα ως βασικές παρά ως «εξωτικές» εκδόσεις.

Το έβδομο κατά σειρά μοντέλο (προσθέσαμε στο άθροισμα και την X2 που λείπει από την εικόνα) της σειράς X της BMW αναμένεται να αποκαλυφθεί σε μορφή παραγωγής κάποια στιγμή το 2018, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!